Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

A kültéri árnyékolástechnika lehetőségei

2022.08.19 11:30
A kültéri árnyékolástechnika lehetőségei

Bár a tavasz kezdetekor valószínűleg mindenki, köztük Ön is örül a megjelenő napsugaraknak, pár hét vagy hónap elteltével azonban sokan menekülnek előle. A hatalmas hőségben lehetetlen úgy kint maradni a szabad levegőn, hogy nem oldja meg az kültéri árnyékolástechnikát. A meleg mellett tehát mindenképpen el kell gondolkodnia azon, hogy mivel óvhatja meg magát a káros UV-sugaraktól.

Ebben a cikkben olyan módszereket sorolunk fel, amelyek bármilyen esetben hasznosak lehetnek.

A kültéri árnyékolástechnika

Tudta, hogy a megfelelő árnyékolás akár 4-5 fokos különbséget is jelenthet egy családi ház teraszán? A webáruházunkban kapható kiegészítőknek köszönhetően végre egyszerűen oldhatja meg a problémáit. Ez a pár fok már olyan nagyságrendnek számít, amire érdemes figyelni, hiszen jóval több alkalommal élvezheti a szabad levegőt a nyár folyamán. A nyári hűtés tehát nemcsak bent, hanem bizony kint is fontos.

Ha teheti, akkor már az épület tervezésénél gondoljon a megfelelő árnyékolóra, így érdemes úgy alakítani az ingatlant, hogy a teraszt ne egész nap érje a napsugárzás. Az épület déli és nyugati oldala van a legjobban kitéve a hőségnek, így ezekre a helyekre nem túl ideális kültéri nappalit kialakítani. A nálunk kapható minőségi napernyőknek köszönhetően azonban még itt is megoldhatja az árnyékolás kérdését, ha nincsen más lehetősége.

Mivel és hogyan oldható meg az árnyékolás?

Ha nem annyira szerencsés, hogy saját maga alkossa meg a házát, akkor abból kell főznie, amilye van. A külső árnyékolás esetében azonban számos lehetősége akad, hogy távol tartsa a káros napsugarakat. A teraszok és az erkélyek hűvösen tartására a kinyitható és a rugós napellenzők, illetve természetesen a napernyők is megoldást jelenthetnek. Léteznek továbbá naphálók a télikertben, esetleg a nagyobb üvegfelületek árnyékolására, azonban erre nem mindenkinek van szüksége.

A kültéri árnyékolástechnika sokkal előnyösebb és hatásosabb, mint a beltéri, ráadásul már igen okos megoldások közül válogathat. Legyen szó basic vagy prémium napernyőkről, esetleg napvitorlákról, ezek mind remek módszerek arra, hogy megóvja a teraszt és a bútorokat a nagy hőségtől.

A kültéri árnyékolók kínálata

Talán az egyik legdivatosabb és legelegánsabb eszközünk a Wave zöld színű strandnapernyő, amelynek 270 cm-es átmérője még egy nagyobb kültéri nappali esetén is hasznos lehet. A termék kiváló minőségű poliészterből készült, elengedhetetlen kelléke a kinti időtöltésnek, akár grillpartiról, akár medencében való mártózásról, akár egy nagyobb családi eseményről van szó.

Előnye, hogy a gyártó egy oldaltekerővel látta el, aminek hála nagyon könnyen leengedheti és fel is húzhatja azt. Pillanatok alatt rendelkezésre áll, így eső vagy szél esetén nyugodtan össze tudja csukni, így a vihar nem okoz benne kárt.

Ami pedig a napvitorlákat illeti, sokan azért választják ezt a megoldást, mert sokkal egyszerűbb ezeket egyik helyről a másikra rakni. Amennyiben több területen lenne szüksége árnyékolásra, és nem teheti meg, vagy nem akar 2-3 árnyékolót beszerezni, akkor Önnek a napvitorlában érdemes gondolkodnia.

Ez a változat megoldást jelenthet az erkélyeken, hiszen sokszor a lakásoknál is szükség van valamilyen eszközre a napsugarak ellen. A Flow szögletes változat kiváló védelmet nyújt az eső és az UV-sugárzás ellen egyaránt. Használhatja a kertben, a balkonon és persze a teraszon is.

Ezekkel a termékekkel tehát nyugodtan tervezhet, hiszen akár talpas napernyőre, akár napvitorlára lenne szüksége, mindegyiknek megvan a maga előnye. Tárolás szempontjából egyértelműen utóbbi tűnik praktikusabbnak.