Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Műrattan székek

Dobd fel a kerted vagy a teraszod műrattan székekkel! Akár a télikerted szeretnéd felfrissíteni, akár a teraszod szeretnéd életre kelteni, a műrattan szék biztos és tudatos választás. Mivel ez a bútor a szoros szövéséről ismert, szinte bármilyen időjárási körülménynek ellenáll. Ez a fajta anyag egyszerre strapabíró, kényelmes és népszerű!


8termék 18

Sár, étel maszat vagy kávé fröccsenés? A műrattan szék sosem rozsdásodik, színeződik el, ha kosznak vagy nedves körülményeknek van kitéve!

Rattan vagy műrattan szék?

A rattan egy vékony nádfajta, ami Afrika, Malajzia és a Fülöp-szigetek dzsungeleiben nő a nagyobb fák körül, és már évszázadok óta használják fonott bútorok készítésére. Az egyik legfontosabb különbség a természetes és a szintetikus rattan között az, hogy a szintetikus/műrattan hosszabb élettartamú.

A műrattan szék ellenáll az UV sugárzásnak (vagyis nem színeződik el a napon), illetve vízálló, így tökéletes a kertben. A természetes rattan is használható kültéren, de nedvesebb időjárás esetén érdemes bent tárolni, egyik rossz tulajdonsága, hogy könnyen hajlamos rothadásra és törésre.

A kínálatunkban megtalálható műrattan bútorokhoz alumínium keretet használunk, mivel ezzel teljes mértékben elkerülhető a rozsda és a korrózió, még a zord és nedves körülmények között is!

Oázis a kertben

A műrattan bútorok egy klasszikus kerti társalgó hangulatát hozzák el a kertünkbe – a dzsungel stílusának modern csavarjával. Függetlenül attól, hogy milyen színű széket választasz, próbáld meg egy színes elemmel feldobni a dizájnt: akár egy színes takaróval, vagy néhány stílusos kültéri párnával. Már egy enyhe színfolt is személyiséget vihet az otthonodba.

Termékeik között párnázott üléssel és háttámlával rendelkező műrattan székeket is találsz, amelyek a természet semleges és minimalista színeiben pompáznak.

Ami a kerti kiegészítőket és dekorációkat illeti, egy színes étkészlet egyszerű módja annak, hogy karaktert adjunk a kertnek. Amikor pedig a napernyő kiválasztásáról kell dönteni, ne feledd, hogy az nem csak Téged véd meg a napsugaraktól, de jól is néz ki.

Megbízható társ szabadtéren

A tökéletes kültéri bútor megvásárlása trükkös lehet, de a műrattan időjárásálló tulajdonsága, és helytakarékos kialakítása sokat könnyíthet a döntés meghozatalában. A kültéri területek értékelni fogják a választásod, ha pedig a hátsó udvart vendéglátáshoz rendezed be, válogass rattan étkezőgarnitúráink közül, ahol minden vendég (még az utolsó pillanatban érkezők) is elférnek.

Kompakt erkély és terasz bútor vásárlásakor sem kell lemondani a rattanról! A kényelmes kerti székektől, a vendégek (és saját magunk) számára a szabadtéri lakomákhoz tervezett garnitúrákig, a Kültéri bútorok oldalán mindent megtalálhatsz, amire szükséged van.

A műrattan szék karbantartása

A műrattan rendkívül alacsony karbantartási igényű, és csak langyos szappanos vízzel kell törölni, ha koszosnak látjuk. Ezeket a szintetikus fonott székeket egész évben kint lehet hagyni, és nem kell a téli hónapokban beltéren tárolni. A párnázott székekről az ülést és a háttámlát ajánlott begyűjteni, amikor télen eltesszük a széket, mivel a szivacs könnyen sérülhet.

Azonban nem legyőzhetetlen anyag, tisztítás nélkül könnyen penészes lehet. A téli hónapokban emiatt ajánlott a székekre zárt huzatot helyezni (amelyet a weboldalunkon keresztül, székvásárlásnál is megrendelhet). Ezen kívül egyszerűen egymásba pakolhatók, így helytakarékos megoldást kínálnak.