Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

A kültéri területek, mint a kertek és teraszok, a nyári esték kihagyhatatlan helyszínei. A megfelelően kiválasztott kültéri világítás nem csupán funkcionális - segítve a sötétben való tájékozódást és biztonságos mozgást -, hanem emeli a kert vagy a terasz esztétikáját is, kihangsúlyozva a különleges bútordarabokat és növényeket. A következő cikkünkben praktikus tanácsokat adunk arra, hogyan válasszunk kültéri világítást, amely harmonikusan kapcsolódik a kültéri bútorokhoz.

A városi égbolt alatt egy saját kis sziget, ahol a nyugalom és a természet ölelésében élvezhetjük a pihenést – ezt jelenti sokak számára a rooftop, vagyis a tetőterasz. Ha szerencsések vagyunk és rendelkezésünkre áll egy tetőterasz, érdemes a lehető legtöbbet kihoznunk belőle. 

Íme néhány tipp, hogy a rooftopunk igazi paradicsommá váljon:

Az év eleje tökéletes alkalom arra, hogy újraértékeljük a kertünket és a teraszunkat és előkészítsük őket a tavaszi megújulásra. A kert, mint egy zöld oázis, nemcsak a természet szépségét hozza közelebb hozzánk, hanem lehetőséget is ad a kreativitás kiélésére és a pihenésre. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és trükköt, amelyekkel tavaszra felvirágoztathatod kertedet.

 

A cikk alján pedig a háziasszonyok titkon őrzött kerti praktikáit ismerheted meg! 

Ahogy a téli időszak beköszönt, sokan hajlamosak elfeledkezni kültéri területek gondozásáról. Pedig a hideg hónapokban is lehetőség van arra, hogy a kertek, teraszok és erkélyek élettel teliek maradjanak. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány tippet a téli növénygondozáshoz és dekorációs ötleteket, hogy kerted és teraszod még a hidegben is vonzó maradjon.

Az őszi hónapok beköszöntével sokan gondolnak arra, hogyan óvják meg kerti és terasz bútoraikat a közelgő hideg idő kihívásaitól. Különösen fontos ez azoknál a bútoroknál, melyek nem feltétlenül télállóak. A megoldás gyakran az összecsukható, rakásolható és könnyen tárolható bútorokban rejlik. De hogyan válasszunk, tároljunk és óvjunk meg ilyen típusú bútorokat?

Az ősz az egyik legvarázslatosabb évszak, amikor a fák levelei aranybarna színbe borulnak, beáll a hűvös szellő, és az emberek élvezni kezdik a természet utolsó meleg napjait. A szezonális változások azonban nem jelentik azt, hogy vissza kellene vonulni a nappaliba. Sőt, az őszi hónapok tökéletes alkalmat kínálnak a kültéri grillezésre és sütögetésre.

 

Elképzelhető valami jobb, mint egy szellős őszi délután egy finom, füstös étel és egy kerti bútor kényelmében? Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan találd meg a legjobb grill és bútor párosítást az őszi sütögetéshez. Így garantáltan kihozhatod a legtöbbet ebből a fantasztikus évszakból!

A kellemes kültéri pillanatok élvezetéhez nem mindig kellenek napsütéses napok. Egy esős délutánnak is különleges varázsa lehet a teraszon vagy a kertben, feltéve, ha bútoraink képesek ellenállni az időjárás kihívásainak. Ebben a cikkben elmerülünk a vízálló kültéri bútorok világában, hogy biztosítsuk otthonunk kültéri helyét az esős napokhoz.

 

A függő bútorokban rejlő varázslatot nem csupán a kényelem és a különleges design adja, hanem az a bizonyos érzés, melyet a lebegés látszata és a szabadban való pihenés összjátéka teremt. 

Egy jól kiválasztott függőfotel vagy függőágy híd lehet a mindennapi rohanás és a természet között, egy olyan sziget lehet, ahol a test és a lélek egyaránt feltöltődhet. A különféle stílusú, anyagú és méretű függő bútorok között mindenki számára megtalálható az a darab, mely a legjobban illeszkedik kertjéhez és igényeihez. 

Jöjjön most néhány, a gravitáció legyőzésére tervezett különleges kültéri bútor, melyekkel saját kis paradicsomot teremthetünk kertünkben.

Egy jól megtervezett kert nem csupán közelebb áll a természethez, hanem egy tökéletes hely is lehet a pihenéshez és a szabadidős tevékenységekhez. A megfelelő kültéri bútorok nagyban hozzájárulhatnak ehhez az atmoszférához, ugyanakkor harmonizálniuk kell a kerti növényzettel is. De hogyan tudjuk ezt a harmóniát megteremteni? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legfontosabb szempontokat a kültéri bútorok és a kerti növényzet összhangjának megteremtése érdekében.

Az nyári időszak beköszöntével nem is lehetne tökéletesebb idő arra, hogy kényelmesen nyújtózzunk egyet a napozóágyon, miközben élvezzük a napsütést és a friss levegőt. Ha szeretnénk nyári pihenésünket a következő szintre emelni, akkor érdemes szemügyre venni a legtrendibb napozóágyakat, amelyek egyaránt kényelmesek és stílusosak. 

Ebben a cikkben bemutatjuk a legfrissebb trendeket és a legkényelmesebb napozóágyakat, hogy segítsünk megtalálni az ideális darabot a nyári pihenéséhez.

Egy hosszú nap után semmi sem esik jobban, mint egy kényelmes és puhán párnázott kerti székben elsüllyedni, hogy kikapcsolódjunk és pihenjünk. És bár a legtöbbünk a puha párnákat a beltéri bútorokhoz társítja, a kültéri párnák is egyre népszerűbb kiegészítőkké válnak azok számára, akik a természetben keresik a maximális kényelmet.

 

Ahogyan a társadalom egyre inkább tudatában van a döntéseik környezeti hatásainak, sokan keresik a módját annak, hogy környezetbarát megoldásokat építsenek be a mindennapi életükbe. Az egyik terület, ahol ez egyre fontosabbá válik, a kert, azon belül is a kültéri bútorok.

Szerencsére ma már számos fenntartható lehetőség áll rendelkezésre (például az újrahasznosított műanyag és a bambusz), amelyek segítségével gyönyörű és környezetbarát hátsó udvart lehet kialakítani. Ebben a cikkben a fenntartható kültéri bútorokat vizsgáljuk meg!

Amikor a kertünk és a teraszunk elrendezéséről van szó, számos berendezési lehetőség szóba jöhet, beleértve a kültéri bútor szetteket és az egyedi bútordarabokat. Bár mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei, van néhány hátrányuk is, ami fölött nem szabad szemet hunyni.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a kültéri bútor szettek és az egyedi bútordarabok előnyeit és hátrányait, így a kerted berendezését illetően már tudatosan és tájékozottan fogsz dönteni!

Ebben a cikkben egy átfogó útmutatást adunk a kültéri konyha kialakításához, beleértve a megfelelő készülékek és kültéri bútorok kiválasztását is. És persze az olyan kiegészítő elemeket, mint a világítás és a dekoráció sem hagytuk ki... hiszen mit ér egy kerti konyha, ha nem stílusos és funkcionális?

A kültéri konyha kialakítása nagyszerű módja annak, hogy az élettered kiterjeszd és egy stílusos területet hozz létre a főzéshez és a szórakozáshoz. Akár kis erkélyed van, akár egy hatalmas hátsó udvarod, van néhány kulcsfontosságú dolog, amit mindenképpen figyelembe kell venned!

Amikor az olasz bútorokra gondolunk, akkor szinte biztos, hogy mindenkinek a részletgazdag, pompás és elegáns nappali bútorok jutnak az eszébe. Ez azonban csak egy stílus, ami szinte bármelyik lakberendezési kategóriában megtalálható. Az olasz bútorok a minőségről és a magas színvonalról lettek ismertek, ami még a kerti bútorok esetében is megjelenik. 

A kültéri fűtésbe való befektetés nagyszerű módja annak, hogy az év bármely szakaszában élvezhessük a szabadtér adta lehetőségeket. A hősugárzó úgy lett megtervezve, hogy elegendő meleget adjon a szabadban való tartózkodáshoz, még akkor is, ha kint hűvös van.

Kínálatunkban 3 hősugárzóval találkozhatsz, amiket ebben a cikkben mutatunk be, valamint hasonlítunk össze, ezzel is megkönnyítve a döntést a vásárlásban. A hősugárzókat hőteljesítmény, használat és stílus alapján soroljuk be.

A pattogó tűz hangja, ami a hűvös időben melegséget áraszt, a sötétben pislákoló fény és a pörkölt mályvacukor illata... A kerti tűzrakó sosem okoz csalódást, ha egy hangulatos légkör megteremtéséről van szó. Mielőtt azonban kültéri tűzrakó vásárlásába kezdenél, érdemes egy kicsit tájékozódni.

Olvass tovább, a tűzrakó útmutatónkból sok hasznos információt megtudhatsz!

Egyetemes igazság, hogy a kerti pad télen és nyáron is kiváló bútordarab. Amikor beköszönt a jó idő, nincs is kellemesebb érzés, mint kiülni és élvezni a napsütést. Ám hideg időben sem válik jelentéktelen bútorrá a kerti pad, hiszen egy meleg takaró és egy finom forró csoki társaságában igazán értékes beszélgetések születhetnek rajta.

Íme minden, amit a kerti padok világáról tudni szerettél volna, valamint segítünk kiválasztani a megfelelő bútordarabot is!

Amit a kerti padról tudni kell!

A kerti és terasz bútorokkal együtt a kerti pad az autentikus kültéri bútorok részét képezi. Ennek a vásárlása nem csak arról szól, hogy eldöntsük: háttámlás vagy anélküli változatba ruházzunk-e be, mivel ennél sokkal többről van szó. A kerti pad egy kifejezetten hasznos és multifunkciós darab.

A kertek minden évszakban lelkiismeretes gondozást igényelnek, és ez télen sincs másképp. Rengeteg feladatot kell elvégezni ahhoz, hogy a kertünk túlélje a telet és a tavaszt egészséges növényekkel, karbantartott bútorokkal és csicsergő madárvilággal köszöntsük. A téli kert előkészítése izgalmas feladat lehet az egész család számára, így a kicsik és a nagyok is szórakozva elfoglalhatják magukat. De mi milyen lépései vannak ennek a téli procedúrának?

A nappalok egyre rövidebbek, a hideg hónapok pedig egyre közelednek. A nyári ruhatárunkat már lecseréltük, és már az első bögre forró teánkat is biztosan megittuk, de mi a helyzet a kerti bútorokkal? Hogyan készítjük fel őket a hőmérséklet változásra? Mit jelent a téliesítés a kerti bútor esetében?

Az olyan időjárási hatások, mint a nedvesség (hó, eső, reggeli harmat), a fagy és a hőmérséklet ingadozás gyakran kedvez a rozsdának és a penésznek. Az, hogy a kerti bútoroknak vagy terasz bútoroknak mennyire van szükségük védelemre és ápolásra az őszi és téli időszakban, nagyban függ az anyagiaktól.

A kerti bútorok felkészítése a hideg időjárásra elengedhetetlen lépés minden gondos otthoni kertész számára. A bútor megóvása érdekében ezért téliesíteni kell a környezetet (például takarófóliával, ponyvával) és a bútorokat (tisztítás, olajozás).

Minden bútor téliesítésének a legelső lépése, hogy megtisztítjuk azokat, így megóvjuk őket a burjánzó szennyeződés telepektől és a penésztől!

Teljesen megértjük, ha nem szeretnéd a kerted sütőtökök, műanyag csontvázak, illetve mű pókok és pókhálók sokaságával díszíteni. A sütőtököt tartogasd az ünnepekre, és próbálj ki helyette néhány elegáns, visszafogott őszi dekorációs ötletet. Varázsold a verandát, a teraszt vagy a hátsó udvart őszivé és kényelmessé egyaránt!

Az otthoni kisméretű szabadterek tulajdonosai mindannyian ismerik a szerény négyzetméterekkel járó nehézségeket: a székek megfelelő szögben való elhelyezése, hogy egy kicsit napozni is tudjanak, vagy hogy a terasz teljes dzsungellé vált (pedig csak három növényt ültettünk el). A teraszok üresen hagyása gyakran azt jelenti, hogy nem használjuk ki teljes mértékben, hogy van a szabadban egy kis személyes terünk. A kültéri bútorok elhelyezése itt sem lehetetlen!

 

A szabadtéri kerttel rendelkező otthonok rengeteg előnnyel járnak. Helyt adnak a pihenéshez, a kert virágokkal teli beültetéséhez és a négylábú barátainknak is hatalmas teret nyújtanak a játszáshoz. Fontos szempont, hogy olyan udvart biztosítsunk a pajtásainknak, amelyet az egész család élvezhet. Cikkünkben megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy kutya és macskabarát kültéri kerti bútor.

Amikor beköszönt a kellemes idő, valószínűleg Ön is azonnal megy a szabadba, hogy a lehető legtöbb időt töltse a friss levegőn. Attól függetlenül, hogy egy hatalmas terasza vagy egy apró erkélye van, mindegyiket praktikusan kell berendezni - asztalokkal, székekkel, kerti zsúrkocsival - hogy ne legyen zsúfolt hatása.

Amennyiben rendelkezik egy kis lakberendezői tehetséggel, akkor nem okoz majd nehézséget a kültér gyönyörűvé tétele. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes kerti zsúrkocsival dekorálni a kinti nappalit.

Bár a tavasz kezdetekor valószínűleg mindenki, köztük Ön is örül a megjelenő napsugaraknak, pár hét vagy hónap elteltével azonban sokan menekülnek előle. A hatalmas hőségben lehetetlen úgy kint maradni a szabad levegőn, hogy nem oldja meg az kültéri árnyékolástechnikát. A meleg mellett tehát mindenképpen el kell gondolkodnia azon, hogy mivel óvhatja meg magát a káros UV-sugaraktól.

Ebben a cikkben olyan módszereket sorolunk fel, amelyek bármilyen esetben hasznosak lehetnek.

Van egy szép nagy terasza, esetleg kisebb erkéllyel rendelkezik, amit szeretne berendezni? Az elegáns kinézethez és a praktikus tároláshoz és használathoz bizony szükség van kerti kiegészítőkre, hiszen egy-egy virágcserép, esetleg hangulatvilágítás vagy madárház sokat dobhat a helyiség hangulatán. Lássuk, hogy mivel dobhatja fel a kültéri nappalit!

A hatalmas hőségben nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, mennyit vagyunk a napon. Sokan nyáron is szívesen ülnek ki a teraszra, azonban a napsütés és a meleg megakadályozza az embert, hogy mindezt kiélvezhesse. Megoldást jelenthet azonban a kültéri teraszárnyékoló, ami nagy méretének köszönhetően még egy családi háznál is optimális lehet. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen lehetőségeket érdemes átgondolni az árnyékolás terén.

A különböző kerti székek kapcsán elmondható, hogy mindegyik más-más tulajdonsággal rendelkezik. Vannak pihenésre, étkezésre alkalmas változatok, de léteznek összecsukható székek is, amelyek sokszor tudnak jól jönni, ha társaságot várunk, esetleg kis erkéllyel rendelkezünk. A rakásolható változat szintén megoldás lehet, de azok is több helyet foglalnak, mint az előbb említettek. Lássuk, hogy mikor és hol érdemes összecsukható kerti székeket használni!

A pergolaárnyékolók az árnyékolástechnika területén jelenleg az egyik leginnovatívabb megoldás, amit egyre többen választanak otthonra. Ennek a legfőbb oka, hogy majdnem olyan, mint egy épített terasz, azonban sokkal kisebb felfordulással jár az összeszerelése.

A kerti bútorok vásárlása során sokszor nem igazán tudjuk, hogy melyik lenne a legjobb választás. Pedig van egy alapvető anyag és akár szett, amely talán mindenki számára jó megoldást jelenhet, ez pedig a rattan kerti szék és asztal. A rattan egy olyan változat, ami minden stílusba beilleszthető, tartós, minőségi, nem utolsó sorban jól bírja az időjárási viszontagságokat.

A rattan kerti székek és egyéb bútorok tehát nyugodtan kint maradhatnak éjszakára, esőben, szélben, napsütésben, hiszen semmi bajuk nem lesz. Lássuk, hogy mit érdemes tudni róluk!

A kert, a terasz, az erkély a legtöbbünk számára fontos menedék, hiszen itt pihenjük ki akár egy rattan kerti bútor kényelmében a mindennapi fáradalmakat, itt gyűlik össze a család, sokan még innen is dolgoznak. A pandémia alatt átalakultak a szokások és az igények, többen döntöttek úgy, hogy családi házra váltják a kisebb lakást, így lehetőségük van anélkül a szabad levegőn tölteni az időt, hogy kizmodulnának otthonról. 

Ehhez azonban szükség van egy megnyugtató helyre, ahol a család tagjai ki tudja magát pihenni. A rattan kerti bútorokkal bárki kialakíthat magának egy varázslatos és komfortos teraszt. De mikor éri meg ezt a típust választani? Ebben a cikkben kitérünk a részletekre!

Már a nyakunkon a nyári hőség, így itt az ideje nekilátni a napozásnak egy kényelmes kerti napozóágyon, mielőtt túl magas lenne az UV-sugárzás. A szabadtéri aktív pihenést mindenki imádja, hiszen a friss levegő, a nap, az illatok, a színes virágok mind-mind boldogsággal töltenek el bennünket. 

Ehhez azonban elengedhetetlen kellék egy megfelelő napozóágy, amely nemcsak kényelmes, de végre nem kell a fűben, a pléden feküdni. Lássuk, hogy milyet érdemes választani otthonra!

Ahogy megérkezik a tavasz, úgy töltünk egyre több időt a szabadban. Ilyenkor azonban sokszor szomorúan nézzük, hogy mennyire színtelen és lehangoló a kert, hiszen se virág, se dekoráció, se kerti étkező. Pedig sokszor egy egyszerű asztal is sokat segíthet abban, hogy szívesen menjünk ki a levegőre, és ott fogyasszuk el a reggeli kávénkat. 

De miért érdemes ilyen részt kialakítani, miben gondolkodjunk, ha erre van szükségünk? Cikkünkből megtudhatja, hogy miért jó választás a kerti étkező!

Idén nyáron végre feldobnád a kerted valami újdonsággal vagy szuper egyedi, saját kivitelezésű ötlettel? Ráadásul pénztárca kímélően. Lássuk, hogyan úszhatod meg ezt a legolcsóbban, miközben kihozod a maximumot a kültéri placcból! 

Az újrahasznosítás egyre több embert megmozgat, a lényeg, hogy ne dobj ki semmit, hiszen a legtöbb cuccodat valamire még praktikusan fel tudod használni. Ha szeretsz kísérletezni vagy vannak kreatív ötleteid, akkor a csináld magad újrahasznosítás már ismerős terep a számodra.