Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

A nappalok egyre rövidebbek, a hideg hónapok pedig egyre közelednek. A nyári ruhatárunkat már lecseréltük, és már az első bögre forró teánkat is biztosan megittuk, de mi a helyzet a kerti bútorokkal? Hogyan készítjük fel őket a hőmérséklet változásra? Mit jelent a téliesítés a kerti bútor esetében?

Az olyan időjárási hatások, mint a nedvesség (hó, eső, reggeli harmat), a fagy és a hőmérséklet ingadozás gyakran kedvez a rozsdának és a penésznek. Az, hogy a kerti bútoroknak vagy terasz bútoroknak mennyire van szükségük védelemre és ápolásra az őszi és téli időszakban, nagyban függ az anyagiaktól.

A kerti bútorok felkészítése a hideg időjárásra elengedhetetlen lépés minden gondos otthoni kertész számára. A bútor megóvása érdekében ezért téliesíteni kell a környezetet (például takarófóliával, ponyvával) és a bútorokat (tisztítás, olajozás).

Minden bútor téliesítésének a legelső lépése, hogy megtisztítjuk azokat, így megóvjuk őket a burjánzó szennyeződés telepektől és a penésztől!

Teljesen megértjük, ha nem szeretnéd a kerted sütőtökök, műanyag csontvázak, illetve mű pókok és pókhálók sokaságával díszíteni. A sütőtököt tartogasd az ünnepekre, és próbálj ki helyette néhány elegáns, visszafogott őszi dekorációs ötletet. Varázsold a verandát, a teraszt vagy a hátsó udvart őszivé és kényelmessé egyaránt!

Az otthoni kisméretű szabadterek tulajdonosai mindannyian ismerik a szerény négyzetméterekkel járó nehézségeket: a székek megfelelő szögben való elhelyezése, hogy egy kicsit napozni is tudjanak, vagy hogy a terasz teljes dzsungellé vált (pedig csak három növényt ültettünk el). A teraszok üresen hagyása gyakran azt jelenti, hogy nem használjuk ki teljes mértékben, hogy van a szabadban egy kis személyes terünk. A kültéri bútorok elhelyezése itt sem lehetetlen!

 

A szabadtéri kerttel rendelkező otthonok rengeteg előnnyel járnak. Helyt adnak a pihenéshez, a kert virágokkal teli beültetéséhez és a négylábú barátainknak is hatalmas teret nyújtanak a játszáshoz. Fontos szempont, hogy olyan udvart biztosítsunk a pajtásainknak, amelyet az egész család élvezhet. Cikkünkben megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy kutya és macskabarát kültéri kerti bútor.

Amikor beköszönt a kellemes idő, valószínűleg Ön is azonnal megy a szabadba, hogy a lehető legtöbb időt töltse a friss levegőn. Attól függetlenül, hogy egy hatalmas terasza vagy egy apró erkélye van, mindegyiket praktikusan kell berendezni - asztalokkal, székekkel, kerti zsúrkocsival - hogy ne legyen zsúfolt hatása.

Amennyiben rendelkezik egy kis lakberendezői tehetséggel, akkor nem okoz majd nehézséget a kültér gyönyörűvé tétele. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes kerti zsúrkocsival dekorálni a kinti nappalit.

Bár a tavasz kezdetekor valószínűleg mindenki, köztük Ön is örül a megjelenő napsugaraknak, pár hét vagy hónap elteltével azonban sokan menekülnek előle. A hatalmas hőségben lehetetlen úgy kint maradni a szabad levegőn, hogy nem oldja meg az kültéri árnyékolástechnikát. A meleg mellett tehát mindenképpen el kell gondolkodnia azon, hogy mivel óvhatja meg magát a káros UV-sugaraktól.

Ebben a cikkben olyan módszereket sorolunk fel, amelyek bármilyen esetben hasznosak lehetnek.

Van egy szép nagy terasza, esetleg kisebb erkéllyel rendelkezik, amit szeretne berendezni? Az elegáns kinézethez és a praktikus tároláshoz és használathoz bizony szükség van kerti kiegészítőkre, hiszen egy-egy virágcserép, esetleg hangulatvilágítás vagy madárház sokat dobhat a helyiség hangulatán. Lássuk, hogy mivel dobhatja fel a kültéri nappalit!

A hatalmas hőségben nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, mennyit vagyunk a napon. Sokan nyáron is szívesen ülnek ki a teraszra, azonban a napsütés és a meleg megakadályozza az embert, hogy mindezt kiélvezhesse. Megoldást jelenthet azonban a kültéri teraszárnyékoló, ami nagy méretének köszönhetően még egy családi háznál is optimális lehet. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen lehetőségeket érdemes átgondolni az árnyékolás terén.

A különböző kerti székek kapcsán elmondható, hogy mindegyik más-más tulajdonsággal rendelkezik. Vannak pihenésre, étkezésre alkalmas változatok, de léteznek összecsukható székek is, amelyek sokszor tudnak jól jönni, ha társaságot várunk, esetleg kis erkéllyel rendelkezünk. A rakásolható változat szintén megoldás lehet, de azok is több helyet foglalnak, mint az előbb említettek. Lássuk, hogy mikor és hol érdemes összecsukható kerti székeket használni!

A pergolaárnyékolók az árnyékolástechnika területén jelenleg az egyik leginnovatívabb megoldás, amit egyre többen választanak otthonra. Ennek a legfőbb oka, hogy majdnem olyan, mint egy épített terasz, azonban sokkal kisebb felfordulással jár az összeszerelése.

A kerti bútorok vásárlása során sokszor nem igazán tudjuk, hogy melyik lenne a legjobb választás. Pedig van egy alapvető anyag és akár szett, amely talán mindenki számára jó megoldást jelenhet, ez pedig a rattan kerti szék és asztal. A rattan egy olyan változat, ami minden stílusba beilleszthető, tartós, minőségi, nem utolsó sorban jól bírja az időjárási viszontagságokat.

A rattan kerti székek és egyéb bútorok tehát nyugodtan kint maradhatnak éjszakára, esőben, szélben, napsütésben, hiszen semmi bajuk nem lesz. Lássuk, hogy mit érdemes tudni róluk!

A kert, a terasz, az erkély a legtöbbünk számára fontos menedék, hiszen itt pihenjük ki akár egy rattan kerti bútor kényelmében a mindennapi fáradalmakat, itt gyűlik össze a család, sokan még innen is dolgoznak. A pandémia alatt átalakultak a szokások és az igények, többen döntöttek úgy, hogy családi házra váltják a kisebb lakást, így lehetőségük van anélkül a szabad levegőn tölteni az időt, hogy kizmodulnának otthonról. 

Ehhez azonban szükség van egy megnyugtató helyre, ahol a család tagjai ki tudja magát pihenni. A rattan kerti bútorokkal bárki kialakíthat magának egy varázslatos és komfortos teraszt. De mikor éri meg ezt a típust választani? Ebben a cikkben kitérünk a részletekre!

Már a nyakunkon a nyári hőség, így itt az ideje nekilátni a napozásnak egy kényelmes kerti napozóágyon, mielőtt túl magas lenne az UV-sugárzás. A szabadtéri aktív pihenést mindenki imádja, hiszen a friss levegő, a nap, az illatok, a színes virágok mind-mind boldogsággal töltenek el bennünket. 

Ehhez azonban elengedhetetlen kellék egy megfelelő napozóágy, amely nemcsak kényelmes, de végre nem kell a fűben, a pléden feküdni. Lássuk, hogy milyet érdemes választani otthonra!

Ahogy megérkezik a tavasz, úgy töltünk egyre több időt a szabadban. Ilyenkor azonban sokszor szomorúan nézzük, hogy mennyire színtelen és lehangoló a kert, hiszen se virág, se dekoráció, se kerti étkező. Pedig sokszor egy egyszerű asztal is sokat segíthet abban, hogy szívesen menjünk ki a levegőre, és ott fogyasszuk el a reggeli kávénkat. 

De miért érdemes ilyen részt kialakítani, miben gondolkodjunk, ha erre van szükségünk? Cikkünkből megtudhatja, hogy miért jó választás a kerti étkező!

Idén nyáron végre feldobnád a kerted valami újdonsággal vagy szuper egyedi, saját kivitelezésű ötlettel? Ráadásul pénztárca kímélően. Lássuk, hogyan úszhatod meg ezt a legolcsóbban, miközben kihozod a maximumot a kültéri placcból! 

Az újrahasznosítás egyre több embert megmozgat, a lényeg, hogy ne dobj ki semmit, hiszen a legtöbb cuccodat valamire még praktikusan fel tudod használni. Ha szeretsz kísérletezni vagy vannak kreatív ötleteid, akkor a csináld magad újrahasznosítás már ismerős terep a számodra.