Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Kerti kiegészítők a teraszra: így dobja fel a kültéri nappalit

2022.07.14 11:59
Kerti kiegészítők a teraszra: így dobja fel a kültéri nappalit

Van egy szép nagy terasza, esetleg kisebb erkéllyel rendelkezik, amit szeretne berendezni? Az elegáns kinézethez és a praktikus tároláshoz és használathoz bizony szükség van kerti kiegészítőkre, hiszen egy-egy virágcserép, esetleg hangulatvilágítás vagy madárház sokat dobhat a helyiség hangulatán. Lássuk, hogy mivel dobhatja fel a kültéri nappalit!

A terasz berendezése kerti kiegészítőkkel

A kültéri rész egyre inkább az életünk színterévé válik, hiszen a meleg idő miatt egyre többet vagyunk a szabad levegőn. Nagy szerencse, ha van egy nagyobb méretű helység: akadnak olyan társasházak, amelyek már úgy épülnek, hogy a balkon mérete ne legyen túl csekély. A webáruházunkban kapható bútorokkal bármekkora teret otthonosság tehet, így nem okoz majd gondot egy 1-2 négyzetméteres erkély, de egy nagyobb terasz berendezése sem. 

Bár egy apró balkon esetében jóval kevesebb a lehetősége, mint például egy kertes háznál, de még így sem kell lemondani egy igazán kuckós és üdítő kültéri részről. Érdemes azonban úgy választani bútorokat és kerti kiegészítőket, hogy azok a tér méretéhez passzoljanak. 

Ne akarjon se túl nagy bútorokat, se túl aprókat választani, hiszen egyik és másik sem lesz túl praktikus az egyes teraszok és erkélyek kapcsán. A legjobb megoldás, ha igyekszik a lakás stílusához igazodó eszközöket válogatni, így mediterrán otthon esetében jöhetnek a műrattan és a fából készült kerti bútorok. Színek terén pedig talán a földszínek adnak hozzá legtöbbet a teraszhoz, hiszen ezekkel már a kültéri nappaliba is csempészhet egy kis természetet. 

Dekorációk és egyéb elemek, amikkel feldobhatja a kinti életteret

Ha sikerül követni a lakás stílusát, akkor érdemes a textilek és a dekorációk kapcsán is ügyelni arra, hogy kint is visszaköszönjön egy adott arculat. Jöhetnek az asztalterítők, a párnák, a kültéri árnyékolók, de a plédeknek is nagy szerepe lehet a hűvösebb estéken. Ne feledkezzen meg az olyan apróságokról sem, mint például a kagylós szélcsengő, ami igazi otthonos hangulatot teremt a teraszon! A kókuszból készült darab fehér kagylókkal díszített, így igazi nyári hangulatot varázsol a kertbe és az erkélyre. 

Emellett szóba jöhetnek a növények, a fűszerek, amikhez csak egy igényes és színes cserépre van szükség. Amellett, hogy hasznosak, jól is mutatnak, csak napi öntözésre lesz szükségük, főként akkor, ha napsütötte teraszról vagy balkonról van szó. Egy kis bazsalikomot, rozmaringot, oregánót mindenki el tud viselni, de jöhet pár levendula, ami illatokkal látja el a teret, ráadásul távol tartja a szúnyogokat is.

Kerti tárolók az apróságok védelme érdekében

Amennyiben nincs fedett terasza, esetleg sok minden a kertben olyan helyen, ahol semmi nem óvja a szélsőséges időjárástól, abban az esetben jól jöhet egy minőségi kerti tároló. Nagy előnyük, hogy rengeteg mindent elrejthet benne, így megvédheti a textileket, párnákat, terítőket, plédeket az esőtől és a napsugárzástól. Sokkal tovább bírják majd ezek a kerti kiegészítők, mintha folyamatosan áznának és érné őket az UV-sugárzás. 

A párnaláda lehetőséget ad arra, hogy minden kültéren tartott kényelmi eszközt megóvhasson. A három fogantyúval ellátott, két kerékkel felszerelt típust könnyen mozdíthatja egyik helyről a másikra, így szükség esetén arrébb is rakhatja. A 265 literes tárolóban bőven elfér egy nagyobb család 6 személyes kültéri párnagyűjteménye mind az esős nyári időszakban, mint a hideg téli hónapokban. Ezzel már nemcsak szebbé tette a kültéri nappalit, de még praktikussá is.