Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Fémvázas napozóágy

A kert már sokkal többet jelent egy füves területnél, ahogyan a nagyobb teraszokat is vétek üresen hagyni. Minden otthonnak megvan a maga kültéri nappalija, amit a kényelem és a stílus tud csak igazán jellemezni. Ennek elengedhetetlen kelléke egy hely, ahol a meleg napsugarak alatt megpihenhetünk. A fémvázas napozóágy emiatt tökéletes kiegészítője a szabadtéri életnek, és kiállja az idő próbáját.

A fémvázas napozóágy váza szilárd felépítésű, erős, mégis könnyen mozgatható a kertben, valamint rozsdamentes fémből készült, így hosszú éveken át megőrzi vonzó megjelenését. A nyári szezon fém nyugágyai a legtöbb környezethez illő, klasszikus színűek: a természetes tónusok jellemzik őket.


52termék
 

 

Melyik fém napozóágy a legjobb? 

Ebben az esetben két fontos tényezőt kell figyelembe venni: a személyes ízlést és a napozóágy ideális méretét. Kínálatunkban a méretek választéka bőséges, így könnyű megtalálni azt a darabot, ami tetszeni fog.

Amennyiben szeretnél egy kis árnyékot a napozóágy fölé, napernyő kínálatunkban stílusos darabok közül válogathatsz!

A méret kiválasztása – napozóágy minden térre

A kerti napozóágy fekvőfelületének körülbelül 10 centiméterrel hosszabbnak kell lennie, mint a magasságunknak, hogy kényelmesen pihenhessünk rajta. Ugyanilyen fontos a szélesség is, hiszen a szélesebb napozóágy stabilabb. Érdemes legalább 60-65 centiméter széleset választani. Valamint fontos ellenőrizni a napozóágy maximális teherbírását, különösen akkor, ha gyerekekkel együtt használnád.

Továbbá vedd figyelembe, hogy mekkora hely áll a rendelkezésedre. Egy tágas kertben, vagy egy nagy teraszon akár több napozóágyat is elhelyezhetsz. A kis területek némileg korlátozhatják a lehetőségeket, azonban a rakásolható nyugágyakkal könnyen rendet teremthetsz, miután végeztél a napozással.

A napozóágy fekvőfelületének anyagtípusai

A típusok összehasonlítása fölösleges, mivel a különböző felületek számos előnyökkel bírnak. A fémvázas napozóágy fekvőfelületének legnépszerűbb anyaga a hálós szövet, mivel ez egy lélegző anyag, valamint könnyen szárad. Sokan azonban magasabb szintű kényelem, és a stílusos megjelenés érdekében a matracos napozóágyakat preferálják. Kínálatunkban több színben is elérhető műanyag felületű, alacsony karbantartási igényű napozóággyal is találkozhatsz.

A fémvázas napozóágy ápolása

Minden napozóágyunk úgy készült, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, de persze egy kis törődést minden bútor megérdemel. A fémvázas napozóágyakat jó idő esetén (évszaktól függetlenül) gond nélkül kint lehet tárolni. A matracot és a párnákat azonban tanácsos nedvességtől védett helyre elrakni, vagy pedig használj védőhuzatot, hogy elkerüld az eső okozta esetleges károkat.

A váz tisztításához szappanos vizet és rongyot használj. Fölösleges ennél durvább szereket alkalmazni, mivel az könnyen károsíthatja, vagy karcolhatja a szerkezetet. Ha meg szeretnéd őrizni a fémváz eredeti fényét, használj barkács üzletben kapható zsírtalanító terméket. A hosszú ideig tartó használaton kívüli időszakok esetén takarófóliával védheted a bútort. 

A fémvázas napozóágy könnyen törik? 

Mivel a bútorok kiváló minőségű fém alkatrészek felhasználásával készülnek, a fém napozóágyakat elég nehéz eltörni, meghajlítani. Ez az egyik legjobb tulajdonságuk a műanyag és a rattan bútorokkal szemben – mivel hosszú ideig használhatóak mindenféle probléma felmerülése nélkül.

Tartós, szezonálló matraccal rendelkezik a napágy?

A kínálatunkban elérhető kültéri matracok és párnák nem csak stílusosak és kényelmesek, hanem nedvesség, penész és UV-állóak. A speciális mikroszálas kivitelnek köszönhetően taszítják a vizet, egy hevesebb felhőszakadás esetén pedig a gyorsan száradó hab átengedi magán a vizet.