Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Függő Fotelek

Pihenés vagy ringatózás? Egy kerti függő fotel tökéletes bútor mindkét opcióhoz. Legyen szó akár egy nagy kertről, teraszról, erkélyről vagy nappaliról egy ilyen darab nagyszerű beruházást jelent, akárhol is helyezed el. Nem csak kényelmes és stílusos, hanem fókuszpontot teremt szinte minden környezetben. A kerti függő fotel a napozóágy szórakoztató helyettesítője, aminek minden apró részlete mediterrán hangulatot áraszt magából. Kétségkívül a meleg, nyári esték egyik legkedveltebb darabja, a hidegebb évszakokban pedig akár a nappaliban, vagy a hálószobában is elhelyezhető.


15termék 115

Milyen formájú és anyagú függő fotelt válassz? 

Egy igazán pihentető függő fotel általában tojásdad formájú, mivel ez tudja leginkább felvenni az emberi test alakját. Minél nagyobb egy függő fotel, annál kényelmesebb érzetet biztosít. És hogy ezt a relaxációt mással is meg tudd osztani, kínálatunkban kétszemélyes függő fotelekkel is találkozhatsz!

  • Klasszikus függő fotel: leginkább egy függőágyhoz hasonlítható, mivel egy felfüggesztett tartó elemről lelógó szövetanyag jelenti az ülőhelyet. Játékosabb, szórakoztatóbb darab a hintázó mozgása miatt. Alváshoz és pihenéshez is egyaránt tökéletes. Nem ajánlott kültéri használathoz, illetve teherbírása miatt csupán egyszemélyes kivitelben elérhető.
  • Stabil vázas függőfotel: leggyakrabban félkör-tojás alakú, kemény (alumínium, műrattan) vázas és nyitott darab, aminek az ülés anyaga a klasszikus függő fotellel ellentétben nem tekeredik a test köré. Stílusosabb, párnázott és karakteresebb darab, kültéren is használható, kétszemélyes változatban is elérhető. 

Kínálatunkban minden kerti és otthoni stílusnak megfelelő függő fotelt találhatsz a fonott műrattantól kezdődően a hagyományos alumíniumon át egészen a klasszikus szövetanyagig.

Kültéri bútorainkat a legjobb minőségű anyagokból építjük. Karbantartási igényük változó, jellemzően alacsony, továbbá minden bútorra és elemre 100% garanciát vállalunk. 

A függő fotel karbantartása

A legtöbb stabil vázas függő fotelünk úgy készült, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, de nem elpusztíthatatlanok. A fonott műrattan, illetve alumínium felületek, továbbá a párnák vízlepergető és mosható kivitelben készültek, illetve gyorsan száradó szivaccsal rendelkeznek. Ezek az anyagok ellenállnak az UV sugárzásnak, és más időjárási körülményeknek egyaránt.

A klasszikus függő foteljeink nem időjárás-állóak, ezáltal csak teraszon, vagy beltéren javasoljuk a használatukat. 

Íme néhány dolog, amit megtehetsz, ha azt szeretnéd, hogy a függő fotelek évekig frissnek és újnak tűnjenek: 

  • párás, nedves levegő esetén töröld szárazra a felületét, így megvédheted a penészgomba megtelepedését az anyagokon
  • amikor nem használod kültéren a bútort, takard le egy huzattal, vagy helyezd el beltéren, esetlen egy tárolóban. 
  • a takarításához használj tiszta súrolókefét, a rendkívül makacs foltok eltüntetéséhez pedig konyhai szódabikarbónát. A szódabikarbónát vízzel vegyítve hagyd állni 5-8 percig, majd súrold át a felületeket, amiket alaposan öblíts ki
  • a szövet anyagokat kézzel is moshatod fürdőkádban vagy mosógépben enyhe mosószerrel
  • a klasszikus függő fotel fa akasztórúdját tartsd a lehető legnagyobb mértékben távol a víztől és a tisztítószerektől
  • a tojásdad fotel vázát gyengéden töröld át szappanos vízzel, azonban ügyelj arra, hogy ne áztasd el túlságosan, mivel használat és tárolás előtt teljesen meg kell száradnia

Vásárlás előtt sok tényező igényel gondos mérlegelést és tervezést! A tökéletes bútor kiválasztásában kérd bátran kollégáink segítségét!

Szűrés
Függőfotel típus