Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Napkanapék

A nyári kikapcsolódások egyik legkényelmesebb, luxus kategóriájú bútordarabja a napkanapé. Kényelmes kerti menedéket nyújt, esztétikus kültéri berendezési elem, valamint minden hangulatos pihenő részleg elengedhetetlen darabja. Egy hosszú tél után pedig nincs is jobb érzés, mint felállítani és a kényelmében élvezni a meleg napsütést.

A kerti napkanapé egy multifunkciós bútordarab, emiatt vált sokak kedvencévé. Egyszerre egy ágy, amelyen alhatunk, valamint egy kanapé is, amelyen ülhetünk. A napsütéses napok tökéletes darabja, a fedett változatok pedig a hűvös árnyékról is gondoskodnak. Egyes darabok kültéren és beltéren is használhatók.


20termék 120

Milyen napkanapé illik a kertbe?

A modellek tárháza széles, ezért jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen típusú napkanapé felelhet meg az igényeinknek. Napkanapéink többszemélyes kivitelezésűek, azonban különböző méretűek, stílusúak és összetételűek.

 

Baldachinos / fedett napkanapé

A változatos alternatívák között a baldachinos / fedett napkanapé ágyak lehetővé teszik a szabadban való napsugaraktól védett pihenést. Ez a kanapé keretébe integrált felső és oldalsó szövetanyagnak köszönhető. Nagyméretű bútordarab, kialakítása jellemzően kétszemélyes. Könnyen varázsol meghitt pillanatokat, valamint a homokos tengerpart érzetét hordozza magával.

 

Nyitott napkanapé

A napozás szerelmeseinek a nyitott napkanapé fog kedvezni. Leginkább egy ágyhoz hasonlítható bútordarabként írható le, mivel párnázott és matracozott felülettel rendelkezik. Többszemélyes, így akár a barátokkal és a családdal együtt is élvezhető a kellemes nyári időjárás.

 

A kerti napkanapé anyaga és szerkezete

A napkanapé egy kerti ágyként fókuszál, így nyilvánvaló, hogy olyan anyagokból kell készülniük, amelyek megfelelnek a kültéri elvárásoknak. Ilyen lehet a napsütés-ellenállóság, a légköri hatásokra való jó reagálás, valamint a könnyű tisztíthatóság, a szétszerelhetőség és a téli tárolás.

Gyakori, hogy egy fémvázat gumírozott fonással vagy műrattan felülettel párosítanak. Ezek az anyagok biztonságosak, rendkívül jól ellenállnak az éghajlati változásoknak, modernek, valamint a kerti berendezési stílusok nagy részéhez is könnyen igazodnak. A matrac és a párnázásuk vízlepergető polyester anyagból és mosható kivitelben készül. Így egész nyáron kint tárolható, nem kell aggódni az esős napok miatt.

Intenzívebb használat esetén a masszívabb modelleket ajánlott választani, amelyek ugyan terjedelmesek, de kényelmesebbek is. Továbbá hasznos lehet olyan napkanapét választani, ami különböző dőlésszögű állítható háttámlával, matraccal és párnákkal rendelkezik.

 

A kerti napkanapé karbantartása

Hátradőlve, jeges itallal a kézben, napfénnyel az arcunkon... ilyen a tökéletes napkanapé érzés. Ezt csak a bosszantó felhők, az eső és a szeretett bútorok koszolódása teszi tönkre. Az időjárás ellen nem tehetünk semmit, de abban segíthetünk, hogy a napkanapé egész nyáron frissnek tűnjön.

Minden napkanapét használaton kívül ajánlott takaró fóliával lefedni. Ez megvédi az anyagot az UV károsodástól és elvezeti róla a vizet.

 

Fém napkanapé

A legtöbb fém napkanapé rozsdavédő fedéssel rendelkezik, de a karbantartásról sem szabad megfeledkezni. Egy mikroszálas kendővel és mosogatószeres vízzel könnyen tisztítható. Az extra ápolás érdekében évente egyszer kenjük át jó minőségű autó viasszal. Ez nagyban hozzájárul a fémbútor élettartamának meghosszabbításához.

 

Fonott napkanapé

A falevelek és a kosz-törmelékek eltakarítása után a tisztítást meleg szappanos vízzel és egy puha kendővel végezzük, ezzel óvatosan töröljük át a szennyezett felületeket. Ezután hagyjuk megszáradni. Ha a napkanapé szintetikus fonott anyagból készült, egész évben kint hagyható (a párnák és matracok nélkül), de érdemes lehet védőhuzatot is használni.

 

A napkanapé párnáinak ápolása

A napkanapé kényelmét a párnák adják, ezért gondoskodj arról, hogy ugyanolyan figyelmet fordíts ezek karbantartására is, mint magára a bútorra. A tisztításuk régimódi: meleg víz és rongy – a belső párnázat eltávolítása után. A strapabíró huzatok mosógépben is moshatók.