Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Napernyőtalp

Hűsítő árnyékot és védelmet keresel a nap UV sugarai ellen? Van már napernyőd, csupán egy állvány (napernyőtalp) hiányzik hozzá? Kínálatunkban számos formát és méretet találhatsz a betontalptól kezdve a leszúrható talpig!
A napernyők elengedhetetlenek a túlmelegedés és a leégés megelőzéséhez. Még fontosabb, hogy megtaláljuk hozzá az ideális napernyőtalpat, ami biztosítja a napernyő stabilitását. Attól függően, hogy milyen gyakran szeretnéd mozgatni a napernyőt, különböző rögzítési lehetőségek közül válogathatsz!

7termék 17

Hogyan válasszunk megfelelő napernyőtalpat? 

Választhatunk külön-külön napernyőtalpat és napernyőt, vagy megvásárolhatjuk őket együtt, egy teljes készletként. Külön vásárlás esetén a napernyő méretét és súlyát mindig figyelembe kell venni, mivel a napernyőtalpnak ezt a méretet kell kompenzálnia. A napernyőtalpak különböző formájúak és súlyúak, amelyeket úgy terveztek, hogy illeszkedjenek az adott paraméterekhez. 

Általánosságban az az aranyszabály, hogy minden 10 centiméter napernyő átmérő után a talpnak legalább 1 kg-nak kell lennie. Ez egy 2 méter átmérőjű napernyő esetében legalább 20 kilogrammot jelent. Ennyi már elegendő ahhoz, hogy a mérsékelt széllökések ne csavarják ki az ernyőt az állványból. A 3 méter vagy annál nagyobb átmérőjű napernyőket ne helyezzük 30 kilogrammnál kisebb súlyú napernyőtalpra!

(Szélfújás esetén ajánlott becsukni a napernyőt, még akkor is, ha szélálló tulajdonsággal rendelkezik.)

Egy egyébként vastagabb (például fából készült) napernyő rúdnak több súlyra van szüksége. Ha a rúd átmérője 50 mm, akkor legalább 30 kilogrammos alátámasztásra van szükség, hogy stabilan maradjon a talajon. 

Anyag és kialakítás

A gránitból készült napernyőtalpak nagyon népszerűek a napernyő vásárlók körében. A természetes kő a keménységet és a tartósságot nagy súllyal és gyönyörű megjelenéssel ötvözi.

A polietilén egy széles körben használt és puha műanyag, amelyet szintén felhasználnak a napernyőtalpak készítéséhez. A műanyag állvány esetében a súlyveszteséget egy egyszerű trükkel könnyen ellensúlyozni lehet:

  • az állványt gyakran homokkal vagy vízzel töltik meg.

A beton, mint erős, elpusztíthatatlan és időjárásálló anyag, különösen alkalmas a napernyőtalpak készítésére. Egyes modelleket műanyagból készült borítással is ellátnak, hogy kívülről ne látszódjon a nehéz súly.

Végül, de nem utolsó sorban figyelembe kell venni, hogy mennyi ideig fogjuk használni a napernyőállványt. Ha a használat időtartama csak néhány nyári hónap, akkor válthatunk olcsóbb változatra is - hosszú távú használat esetén (esetleg kereskedelmi területeken is, ahol az esztétikus megjelenés kritikus), a nagyobb összegű beruházás jól átgondolt lehet.

Milyen alternatívái vannak a napernyőtalpnak?

 Ha a napernyőt a kertben szeretnéd rögzíteni, akkor a napernyő állvány helyett használhatsz földi foglalatot. Ezek a hüvelyek általában rozsdamentes acélból vagy műanyagból készülnek. A stabilitás szempontjából a tapasztalatok azt mutatják, hogy a napernyők rögzítésének ez a megoldása nagyon megbízható, és hosszú távon sem okoz gondot. Működési alapja olyan, mint egy dugóhúzó, különösebb erőfeszítés nélkül kezelhető, és különösen a kisméretű és könnyű napernyőkhöz optimálisan alkalmas.

A napernyőtalp karbantartása

A napernyőtalpak karbantartása nagyon egyszerű, ha rendeltetésszerűen használják őket. A műanyag és fém állványok esetében csak annyit kell tenni, hogy egy kis vízzel és tisztítószerrel letöröljük őket.

Kínálatunkban különböző méretű beton és leszúrható napernyőtalpat találhatsz, amelyek alkalmasak az otthoni, valamint a vendéglátóipari használatra egyaránt.