Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Készenlétben a kert: Összecsukható és rakásolható bútorok tárolási stratégiái a télre

2023.11.14 10:03
Készenlétben a kert: Összecsukható és rakásolható bútorok tárolási stratégiái a télre

Az őszi hónapok beköszöntével sokan gondolnak arra, hogyan óvják meg kerti és terasz bútoraikat a közelgő hideg idő kihívásaitól. Különösen fontos ez azoknál a bútoroknál, melyek nem feltétlenül télállóak. A megoldás gyakran az összecsukható, rakásolható és könnyen tárolható bútorokban rejlik. De hogyan válasszunk, tároljunk és óvjunk meg ilyen típusú bútorokat?

Bútorválasztás télen: Összecsukhatóság és praktikum

 

Az összecsukható kerti bútorok a helytakarékosságukkal és könnyű mozgathatóságukkal egyre népszerűbbek, csakúgy, mint a rakásolható bútorok. Kiválóan alkalmasak kisebb terekben, ahol az extra mozgástér fontos, de nagyobb kertekben is hasznosak extra ülőhelyek biztosítására. Legyen szó fából, műanyagból vagy fémből készült darabokról, minden anyagnak megvannak a saját előnyei. Az összecsukható bútorok kiválasztásánál érdemes az igényeket és az adott kert méretét szem előtt tartani.

 

Tárolás: Óvjuk meg bútorainkat a téli idő viszontagságaitól

 

Amikor a hőmérséklet csökken és a hideg szelek megérkeznek, az összecsukható bútorokat érdemes védett helyen például garázsban, pincében vagy más beltéri helyiségben tárolni. Fontos, hogy száraz és jól szellőző helyen legyenek, így elkerülhetjük a penészedést és a nedvesség okozta károsodást. Ha nincs lehetőség belső tárolásra, egy vízálló bútorhuzat is védelmet nyújthat.



Ha a kültéri bútorokat csak egy vízálló huzattal védenénk és kint hagynánk őket, több szempontot is figyelembe kell venni a bútorok állapotának megőrzése érdekében:

 

  • Jó minőségű huzat: Válasszunk magas minőségű, UV-álló és vízálló huzatot, ami nemcsak a víztől, hanem a napsugarak káros hatásaitól is védi a bútorokat.
  • Szellőzés: Fontos, hogy a huzat alatt legyen elég levegőáramlás, hogy megakadályozzuk a penész és a gomba képződését. Egyes huzatok speciális szellőző nyílásokkal rendelkeznek pont ezen oknál fogva.
  • Vízgyűjtés: Ügyeljünk arra, hogy a huzat tetején ne gyűljön meg a víz, különösen a lapos felületeken. A vízgyűjtés nem csak a huzatot károsíthatja, hanem hosszú távon a bútor alatti nedvesség is károsodást okozhat.

 

A Balliu napozóágy extra huzattal kapható!

 

Karbantartás: Hosszú élettartam a megfelelő ápolással

 

Mielőtt bútorainkat téli álomba küldenénk, érdemes egy alapos tisztítást és karbantartást végezni rajtuk. A fa bútoroknál alkalmazzunk faápoló olajat, a fém bútorokat pedig vizsgáljuk meg az esetleges rozsdásodás miatt. Egy jó minőségű rozsdaelleni spray hosszú távú védelmet nyújthat. A műanyag összecsukható bútorokat nedves és szappanos ronggyal tisztítsuk, öblítsük le, majd szárítsuk meg, valamint kerüljük az erős vegyszereket. 

 

Tudtad, hogy az Adorazione kerti székekhez védőfólia is rendelhető? 

 

Ápolás és védelem

 

Tavasszal, mielőtt ismét elővennénk bútorainkat, érdemes egy újabb ápolási kört beiktatni. Tisztítsuk meg a bútorokat, távolítsuk el az esetleges szennyeződéseket és frissítsük fel a védelmi rétegeiket. A fa bútorok esetében az újralakkozás, míg a fémnél a rozsdavédelmi kezelés lehet aktuális. A műanyag bútorokat pedig elég egy nedves ronggyal áttörölni. 



Összefoglalás

 

A tél közeledtével az összecsukható és könnyen tárolható bútorok ideális választásnak bizonyulnak, hiszen minimalizálják a károsodás kockázatát és meghosszabbítják bútoraink élettartamát. A helyes tárolással, karbantartással és ápolással garantálhatjuk, hogy bútoraink sokáig szolgálják otthonunkat és kertünket. Ne hagyjuk, hogy a tél váratlanul érjen minket; készüljünk fel időben, és válasszunk összecsukható bútorokat a könnyed téli tárolás érdekében!