Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Milyen kerti napozóágyat érdemes választani otthonra?

2022.05.11 07:44
Milyen kerti napozóágyat érdemes választani otthonra?

Már a nyakunkon a nyári hőség, így itt az ideje nekilátni a napozásnak egy kényelmes kerti napozóágyon, mielőtt túl magas lenne az UV-sugárzás. A szabadtéri aktív pihenést mindenki imádja, hiszen a friss levegő, a nap, az illatok, a színes virágok mind-mind boldogsággal töltenek el bennünket. 

Ehhez azonban elengedhetetlen kellék egy megfelelő napozóágy, amely nemcsak kényelmes, de végre nem kell a fűben, a pléden feküdni. Lássuk, hogy milyet érdemes választani otthonra!

Kültéri pihenés a teraszon vagy az udvaron

Amikor végre 25 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, akkor egyre többen mennek ki a levegőre olvasni, étkezni, pihenni, hiszen végre kellemes az időjárás. A nyári időszakban azonban a nap sugarai sokszor túl erősek, ráadásul a földön sem túl kellemes a kikapcsolódás. Remek szolgálatot tehetnek azonban a kerti napozóágyaink, amelyek között bőven találhat stílusban, méretben, kivitelben passzoló darabot. 

Az pedig már ízlés kérdése, hogy milyen formavilágú típust szerez be otthonra, melyik az a modell, amit szívesen lát az udvaron vagy a teraszon. A műanyag verziókon kívül nálunk beszerezhet fémvázas, illetve műrattan gyártmányokat egyaránt. A webáruházunkban palettájáról ráadásul napkanapékat is vásárolhat, amelyek megoldják az árnyékolás kérdését is. 

Melyik a legjobb kerti napozóágy?

Ahogy említettük, több típusa van a kültéri pihenőknek, azonban vannak anyagok, amelyek tartósabbak, de több törődést igényelhetnek. A legjobb megoldás minden esetben a műrattan, a fémvázas, esetleg a műanyag, hiszen ezeknek nincs szükségük különleges ápolásra. 

Tisztításuk rendkívül egyszerű, megfelelő ápolással évekig hű társak lehetnek a forró nyári napokon. Fontosak azonban az ideális tárolási körülmények, hiszen enélkül a téli időszakban kár is érheti a berendezéseket. 

A mediterrán hangulat eléréséhez egyértelműen a műrattan kerti napozóágyak, azon belül a Successo szett a legjobb megoldás. Ehhez két ágy és egy apró asztal tartozik, így az ital elhelyezésével sem lesz probléma. 

Ez egy igazán dekoratív modellünk, amivel pillanatok alatt igazán kellemes déli hangulatot varázsolhat a kertbe. A kiváló minőségű, könnyedén tisztítható borítással ellátott berendezés ellenáll az esőnek, a hidegnek, de jól tűri az UV-sugarakat is. Így biztos, hogy hosszú évekig az udvar egyik legszebb dísze lehet ez a szett. 

Rendelhető sötétbarna, akár szürke, fehér, illetve fekete árnyalatban, ennek köszönhetően könnyen megtalálhatja azt a verziót, amelyik a legjobban passzol az otthonához. 

Mikor érdemes napkanapét választani?

Persze dönthet úgy, hogy inkább egy napkanapét szerez be a teraszra vagy az udvarra. Mivel minden igényt ki tudunk elégíteni, így a színválasztékunk óriási. Az esztétikus és tartós anyagból készült termékek szövet ülőfelülettel, alumíniumvázzal, esetleg műrattan kivitelben készülnek. 

Remek megoldás magáncélra, de alkalmazhatóak akár a vendéglátóiparban is. A Curl modellünk például egy hálós bútor, amit bézs párnákkal tettünk egyedivé és elegánssá. Nagy előnye a víztaszító anyag, így még fedett teraszra sincs szükség ahhoz, hogy ki tudja helyezni az udvarra. 

Akkor a legjobb ilyen terméket választani, ha nincs lehetősége, esetleg nem szeretne plusz napernyőt vásárolni, ha tényleg egy igazi kuckóban szeretné magát érezni odakint. Ezekben alhat, olvashat, filmezhet, esetleg megihat egy pohár ízletes vörösbort is. 

Minden kerti napozóágyunk igen masszív és nagy teherbírású. A fekvőfelületek kényelmesek, így téve lehetővé a komfortos pihenést a szabadban. Extra párnákkal, esetleg napernyővel kiegészítve pedig soha nem akar majd felkelni belülők.