Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Kültéri teraszárnyékoló a forró nyári napokra

2022.07.07 11:52
Kültéri teraszárnyékoló a forró nyári napokra

A hatalmas hőségben nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, mennyit vagyunk a napon. Sokan nyáron is szívesen ülnek ki a teraszra, azonban a napsütés és a meleg megakadályozza az embert, hogy mindezt kiélvezhesse. Megoldást jelenthet azonban a kültéri teraszárnyékoló, ami nagy méretének köszönhetően még egy családi háznál is optimális lehet. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen lehetőségeket érdemes átgondolni az árnyékolás terén.

Kültéri teraszárnyékolók használata 

Az árnyékolástechnika világában szerencsére manapság már számtalan megoldás létezik arra, hogy ne kelljen hanyagolni a teraszt a nagy hőségben sem. A webáruházunkban kapható árnyékolók lehetőséget adnak arra, hogy akár vasárnap délután is pihenhessünk egyet odakint a kerti bútoron. Ha tehát napfürdőzni szeretnénk, akkor sem kell lemondani a teraszról, egyszerűen el kell gondolkodni az árnyékolás kialakításán.

Sokan fix tetőszerkezettel akarnak dűlőre jutni, azonban ennek viszonylag magas az ára, ráadásul bontással és helyreállítással is jár. Egyedül nehezen megoldható, szakember segítségére van szükség ahhoz, hogy meg lehessen valósítani. Szemben a kültéri teraszárnyékolókkal, amiket akár kétkezűleg is fel lehet szerelni. A dinamikus árnyékolás tehát különösebb javítási és átalakítási munkálatok nélkül is megoldható. 

A napernyő használata

A hatalmas nyári forróságban mindenkinek jól jön egy árnyékos, napernyővel felszerelt kerti rész, ahol bármikor pihenhet egyet. A jegeskávét mégsem fogyaszthatjuk el a meleg szobában, azonban sokakat sajnos a meleg és az UV-sugárzás megállít abban, hogy kint élvezhessék a levegőt. 

Remek alternatíva lehet azonban a napernyő, ami nem akkora beruházás, viszont nagy hatással lehet a nyári mindennapokra. Ezzel megóvhatjuk a bőrünket, nem kapunk napszúrást, ráadásul akár két perc alatt saját magunk is összerakhatjuk, nem kell hozzá semmilyen szakember.

A Garden oldalkaros napernyő például viszonylag nagy változat, amely elengedhetetlen kelléke a kerti időtöltésnek. Legyen szó olvasásról, sütögetésről, esetleg medencézésről, számos esetben tud jól jönni. Nagy előnye, hogy bárhová átrakható, így nemcsak egy helyen alkalmazható. Az ernyő remek minőségű poliészterből készült, amit a gyártó stabil és erős vázzal egészített ki. A push-up rendszernek hála pedig egy mozdulattal is igen könnyen kinyitható.

Napvitorlát a teraszra!

Ha nem gond, hogy az árnyékoló nem áthelyezhető, esetleg csak nehezen lehet egyik helyről a másikra telepíteni, akkor megoldást jelenthet a napvitorla. A Carmen háromszög alakú változatunk kiváló védelmet nyújt mind a napsütés, mind pedig az eső ellen. 

Sokan nem gondolják, hogy egy árnyékoló milyen szinten meg tudja óvni a kerti bútort az időjárás viszontagságaitól. Nemcsak a napsugarak kell gondolni, hiszen sokszor a jégeső és az eső is kárt tehet a kültéri berendezésekben. A napvitorla azonban kiváló minőségű anyagból készült, ami ellenáll az UV-sugárzásnak és víznek egyaránt, hiszen felülete vízhatlan. Nem kell tehát azonnal bepakolni, ha csepereg a eső, ugyanis az árnyékoló megóv minket attól, hogy vizesek legyünk. 

Ebbe a kategóriába tartozik az Alessia modellünk is, amely szintén egyszerű megoldást jelent az árnyékolást illetően. Egyszerűen ki kell feszíteni valahova a kertben, és máris élvezhetjük a mediterrán hangulatot. Jó alternatíva lehet, ha nincsen lehetőségünk nagyobb méretű napernyőt beszerezni az udvarra vagy a teraszra. Érdemes tehát alaposan megfontolni az otthoni árnyékolást, hiszen rengeteg lehetőségünk van már manapság arra, hogy megóvjuk magunkat és a kerti bútorokat.