Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Kültéri bútorok kis helyeken – így rendezd be az erkélyed vagy a kerted!

2022.09.11 09:00
Kültéri bútorok kis helyeken – így rendezd be az erkélyed vagy a kerted!

Az otthoni kisméretű szabadterek tulajdonosai mindannyian ismerik a szerény négyzetméterekkel járó nehézségeket: a székek megfelelő szögben való elhelyezése, hogy egy kicsit napozni is tudjanak, vagy hogy a terasz teljes dzsungellé vált (pedig csak három növényt ültettünk el). A teraszok üresen hagyása gyakran azt jelenti, hogy nem használjuk ki teljes mértékben, hogy van a szabadban egy kis személyes terünk. A kültéri bútorok elhelyezése itt sem lehetetlen!

 

Tervezd meg a bútorok elrendezését!

A megfelelő tervvel egy erkély vagy egy terasz is nagy lehetőségeket rejt magában. Mielőtt kültéri bútorokat és dekorációt vásárolnál, számold ki, hogy mennyi hely áll a rendelkezésedre. Mérd meg a terasz szélességét és hosszát, hogy pontos méreteket kapj. Ha egyedi kialakítású, például kör alakú a helyiség, akkor az átmérőjét is meg kell mérni.

Családi és baráti összejöveteleket kívánsz tartani? Esetleg egy csendes, hangulatos helyet szeretnél kialakítani? Bármi is legyen a szándékod, készíts egy gyors vázlatot az elrendezésről, hogy tisztán lásd mennyi mozgástered lesz.

Ülőhelyek – kerti székek

Ahelyett, hogy egy nagy ülőgarnitúrát zsúfolnál be az erkélyedre, inkább maradj a kisebb alapterületű ülőalkalmatosságoknál. Válassz kompakt, L-alakú kanapét, amely helytakarékos alternatíva a sarokba tolva. Ha még több helyet szeretnél megtakarítani, fontold meg az összecsukható vagy az egymásra rakható székeket, amelyeket egy-egy parti végeztével könnyen elpakolhatsz.

Válassz praktikus és pehelykönnyű, mégis ellenálló SERRES kerti széket, amelyeket egyszerűen egymásba rakva is tárolhatsz!

Étkezés – kerti asztalok

Igazán kicsi terek esetén használj összecsukható asztalt, vagy dohányzóasztalt. Ezek könnyen mozgathatók, nem nehéz súlyú darabok, így bármikor egyszerűen átrendezheted a kialakítást.

A kör alakú asztalokat helyezzük a helyiség közepére. A terasz méretétől függően pedig okosabb megoldás, ha a téglalap alakú asztalokat a falhoz állítjuk.

Egy elegáns, bármagasságú asztallal még több helyet takaríthatunk meg. Állíts egy ilyen magas asztalt az erkély sarkába, és vedd körül annyi székkel, amennyit azután az asztal alá be tudsz tolni!

A BALLIU CAPRI bárasztal helytakarékos (60x60 cm) méretével minden erkély tulajdonos álma!

Fontos, hogy a bútorok között bőven hagyj helyet, hogy te és a vendégek nyugodtan tudjatok közlekedni és ne ütközzenek a székek más tárgyakhoz, amikor kihúzzák azokat. Aranyszabályként is betudható, hogy a székeknek legalább 50-60 cm szabad mozgástere legyen.

Funkcionalitás

A funkcionalitás szintén fontos tulajdonság, amit figyelembe kell vennünk. A többfunkciós darabok kiválasztása, amelyek kettős feladatot látnak el megfontolandó, hiszen egy műanyag puff ugyanúgy lehet kisasztal, mint szék is.

A kiegészítőket sem kell elhanyagolni!

Egészítsd ki a teraszod vagy az erkélyes olyan dekorációkkal és kiegészítőkkel, amelyek javítják a szabadban töltött időt. Egy terasz ernyő árnyékot és menedéket nyújt a forró nap elől. Egy kis kültéri szőnyeg színt és stílust kölcsönöz a térnek. A függőfotelek pedig szórakoztató és pihentető módját kínálják a kinti időtöltésnek.

Függetlenül az igényeidtől vagy a rendelkezésre álló hely mennyiségétől, a webshopunkban biztosan megtalálod azokat a kis helyigényű terasz bútorokat, amelyek tökéletesen illeszkednek az otthonodba!