Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Esős napokra tervezve: vízálló kültéri bútorok

2023.08.25 10:16
Esős napokra tervezve: vízálló kültéri bútorok

A kellemes kültéri pillanatok élvezetéhez nem mindig kellenek napsütéses napok. Egy esős délutánnak is különleges varázsa lehet a teraszon vagy a kertben, feltéve, ha bútoraink képesek ellenállni az időjárás kihívásainak. Ebben a cikkben elmerülünk a vízálló kültéri bútorok világában, hogy biztosítsuk otthonunk kültéri helyét az esős napokhoz.

Vízálló anyagok

 

A kert és a terasz bútorainak kiválasztása során az egyik legfontosabb tényező az anyag, amiből készülnek. Mivel ezeket a bútorokat gyakran kitéve hagyjuk az időjárás viszontagságainak, alapvetően fontos, hogy ellenálljanak az esőnek, a nedvességnek és a változó körülményeknek. Vessünk egy mélyebb pillantást a legnépszerűbb vízálló bútor anyagokra!

 

  • Például az eukaliptusz, a teakfa és az akácfából készült bútorok természetesen ellenállnak a víznek és a rovaroknak. Az alumínium, a rattan, a műrattan és a rozsdamentes acél is remek választás, mivel nem rozsdásodnak és könnyen karbantarthatók.

 

Tekintsd meg kerti asztal választékunkat, amelyek vízálló bútorokat tartalmaznak!


Vízálló szövetek, amelyek valóban képesek ellenállni

 

A kültéri bútorok esetében nemcsak a váz anyaga, hanem a szövet is kritikus jelentőségű. 

 

Az akril szövetek ellenállnak például az UV-sugárzásnak és az esőnek is, megőrizve élénk színeiket. Az olefin erős, könnyű és ellenáll a környezeti hatásoknak. A vinil vízálló, de óvatosnak kell lenni, ha közvetlen napfény alatt használjuk. A PVC-vel kevert szövetek tartósságot és könnyű tisztíthatóságot kínálnak. A természetes szövetek, mint a pamut, kényelmesek, de fontos a víztaszító bevonatok alkalmazása. 

 

A megfelelő kültéri szövet választása egyensúlyt teremt a design és a funkcionalitás között.

 

Olvass többet a kültéri szövetek és párnák kiválasztásáról!

 

Karbantartás és tárolás

 

A vízálló kültéri bútorok élettartamának maximalizálása érdekében elengedhetetlen a rendszeres karbantartás és a megfelelő tárolás. Tisztítsuk meg őket időről időre, hogy megszabaduljunk a lerakódott szennyeződésektől, és használjunk minőségi bútor védőhuzatokat a rossz időjárási körülmények ellen. A hidegebb hónapokban, ha lehetséges, helyezzük őket fedett helyre vagy tároljuk őket száraz, védett helyen.


Vízálló bútor design

 

A vízálló bútorok designja is kulcsfontosságú. A kialakításnál figyelembe vett vízelvezető rendszerek, mint például a székek és asztalok alatti rések lehetővé teszik a gyors száradást és megakadályozzák a víz felhalmozódását.

 

Vásárláskor vedd figyelembe

 

Amikor vízálló bútort választunk, érdemes ellenőrizni, hogy a bútor alkatrészei, például csavarok és szegecsek rozsdamentesek-e, hogy az időjárási viszonyok ne károsítsák őket. 

 

A párnák és egyéb kiegészítők anyagának is vízállónak kell lennie, így könnyen kezelhetők az esőzések idejére. Ne feledjük azt sem, hogy még a legjobb vízálló bútorok is hosszabb élettartamot biztosíthatnak, ha időnként fedett helyre kerülnek, különösen heves időjárási viszonyok esetén.



Válaszd a Nardi Doga Relax kerti szettet!

 

Összefoglalva, az esős napok általában nem jelentenek problémát a kültéri bútorok számára, feltéve, ha gondosan választjuk meg azokat. Az időjárásnak ellenálló anyagok és a vízelvezető kialakítás, valamint a rendszeres karbantartás lehetővé teszi, hogy bútoraink sok éven át kiváló állapotban maradjanak. Most már csak egy jó könyv és egy pohár forró tea hiányzik, és kész is a tökéletes esős délután a kertben!