Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Visszafogott őszi és halloweeni dekorációs ötletek a kertben

2022.10.24 09:00
Visszafogott őszi és halloweeni dekorációs ötletek a kertben

Teljesen megértjük, ha nem szeretnéd a kerted sütőtökök, műanyag csontvázak, illetve mű pókok és pókhálók sokaságával díszíteni. A sütőtököt tartogasd az ünnepekre, és próbálj ki helyette néhány elegáns, visszafogott őszi dekorációs ötletet. Varázsold a verandát, a teraszt vagy a hátsó udvart őszivé és kényelmessé egyaránt!

Dekorációs hangulatvilágítás

A gyertyás megvilágítás lágy és hívogató fénye tökéletes a barátok és a család esti szórakoztatásához, illetve a rémtörténetek meséléséhez. Hasonló hangulatot teremtenek az üvegpalackba zárt fényfüzérek, ami pont olyan, mintha sok száz szentjánosbogár buzgón próbálná megvilágítani a palackot. 

Színes palack világítás

Üveges illatgyertya

 

Maradj melegen!

Sokszor a hideg napokon már a pléd és a meleg pulóver sem nyújt elegendő melegséget. Emiatt nem kell feladnod a kinti minőségi időtöltést. Egy elektromos hősugárzóval könnyen komfortos szinten tarthatod a kerti garnitúra körülötti hőmérsékletet (akár éjszaka is). Hordozható kivitelű, és gyakorlatilag bárhova telepíthető!

Válassz a kerthez vagy a teraszhoz illő hősugárzót!

Gondolj a környezetedre!

Ősszel a legtöbb madár útra kel, hogy melegebb éghajlaton töltsék a hideg évszakot... de mindig akad egy két osztály, akik velünk maradnak. Egy felakasztható madáretető nem csak az őszi évszak legkedveltebb dekorációja, hanem egyben menedék is. Ne feledkezzünk meg az apró sünökről sem, akik gyakran keresnek búvóhelyet a nagyobb állatok és a hideg ellen egyaránt.

Madárházak és sün házak

Az ősz színei

Az ősz színe kétségkívül a vörös, a narancs a réz és a barna minden mély és élénk árnyalata. A kertünk növényei és a szezonális virágok is hasonló színekben pompáznak. Hogy a szabadtéri élményt még őszibbé varázsoljuk, használjuk ebbe a színpalettába illő színeket.

Ilyen lehet egy réz színű falevél formájú dekorációs tál, vagy egy barnás zöldes árnyalatú mécsestartó.

Dekorációs tál

Üveg mécses gyertya nélkül

Takarók és plédek

Az őszi évszakban nem csak a hideg idővel lehet párosítani a takarókkal és a plédekkel való bekuckózást, hanem a rémtörténetek szörnyei és szellemei elől is biztos menedéket találunk alatta. Nem utolsó sorban persze kényelmesek is. Egy kötött takaró alatt szinte sosem fogunk megfázni, főleg, ha a családdal együtt bújunk össze.

Válassz semleges, őszi színekben pompázó kötött takarókat!

Szabadtéri mozi? Naná!

A szabadtéri mozi tökéletes módja annak, hogy lazítsunk a barátainkkal és a szeretteinkkel. A kerti mozi meglepően gyorsan és egyszerűen felállítható, csupán egy nagy fehér falra vagy vászonra és egy vetítőgépre lesz hozzá szükségünk. Legyen szó akár horror vagy misztikus filmekről, szinte biztos, hogy ez a legkreatívabb módja annak, hogy moziba járjunk! Legyen kéznél pár takaró, hősugárzó, illetve hangulatgyertya, és indulhat a rettegés!

+1 ötlet: a lehullott őszi falevelek az első esőig hadd maradjanak az udvaron, hiszen gyönyörű aranybarna és narancsos színük beragyogja az őszi tájt!