Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Kültéri bútor vásárlás: szettben vagy egyedi darabokban?

2023.03.01 12:00
Kültéri bútor vásárlás: szettben vagy egyedi darabokban?

Amikor a kertünk és a teraszunk elrendezéséről van szó, számos berendezési lehetőség szóba jöhet, beleértve a kültéri bútor szetteket és az egyedi bútordarabokat. Bár mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei, van néhány hátrányuk is, ami fölött nem szabad szemet hunyni.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a kültéri bútor szettek és az egyedi bútordarabok előnyeit és hátrányait, így a kerted berendezését illetően már tudatosan és tájékozottan fogsz dönteni!

A kültéri bútor szettek előnyei

A kültéri bútor szettek egyik legnagyobb előnye, hogy egységes megjelenést biztosítanak a kültéri életterének. A bútorkészleteket úgy tervezték, hogy összehangolják és kiegészítsék egymást, így könnyen létrehozhatsz egy jól megtervezett kültéri környezetet anélkül, hogy aggódnod kellene az egyes darabok esztétikája és illeszkedése miatt. Ezenkívül a kültéri bútor készletek gyakran egy teljes ülőgarnitúrát tartalmaznak, például kanapét, foteleket és székeket, ami kényelmes lehet, ha vendégeket fogadnál.

Ülőgarnitúra szettet szeretnél vásárolni, de még nem találtad meg az igazit? Lesd meg a kínálatunkat!

A kültéri bútor szettek másik előnye, hogy gyakran költséghatékonyabbak lehetnek, mint az egyesével történő darabok megvásárlása. Ha készletként vásárolod meg, a darabok ára jellemzően alacsonyabb, mintha külön-külön vásárolnád meg őket, így ez jó választás a korlátozott költségvetéssel rendelkezők számára.

Egy étkező garnitúrával szeretnél stílust vinni a kertedbe? Kínálatunkban rengeteg opció közül válogathatsz!

A kültéri bútor szettek hátrányai

 A kültéri bútor szettek egyik fő hátránya, hogy a tervezési lehetőségek tekintetében korlátozottak vagyunk. Ha az eklektikusabb megjelenést kedveled, vagy különböző stílusokat és anyagokat szeretnél kombinálni, akkor az egyedi darabok megvásárlása jobb megoldás lehet  számodra.

Ezenkívül a kültéri bútor készleteket nehéz lehet az adott helyiséghez igazítani. Bár a darabok jól illeszkedhetnek egymáshoz, előfordulhat, hogy nem megfelelő a méretük vagy a konfigurációja a szabadtéri környezethez. Ez különösen akkor lehet problémás, ha szabálytalan alakú térrel vagy egyedi elrendezéssel rendelkezel.

Az egyedi kültéri bútor előnyei

Az egyedi kültéri bútordarabok vásárlásának egyik legnagyobb előnye, hogy szabadtéri környezetet az egyedi igényeidhez és stílus preferenciáidhoz igazíthatod. Az egyedi darabok kiválasztásával rugalmasan keverheted a különböző stílusokat és anyagokat, és így egyedibb és eklektikusabb megjelenést hozhatsz létre.

Milyen kerti asztalt keresel? Széleset, vagy keskenyebbet? Esetleg a magasabb kivitelezést preferálod? Minden igényhez alkalmazkodunk és minden ötlethez van egy termékünk!

Ezenkívül az egyes darabok megvásárlása nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a hely és az elrendezés tekintetében. Kiválaszthatod a kültéri tér pontos méreteinek megfelelő darabokat, és úgy rendezheted el őket, ahogyan az a legjobban megfelel az egyedi igényeidnek.

Van már kültéri asztalod, de hiányoznak a székek? Esetleg lecserélnéd a régi székeket újakra? Kerti padot keresel? Közel 400 különböző termékből választhatod ki a kedvenc darabod!

Az egyedi kültéri bútorok hátrányai

Az egyedi kültéri bútordarabok vásárlásának egyik legnagyobb hátránya, hogy drágább lehet, mint a szett/készlet megvásárlása. Az egyedi darabok ára általában magasabb, mint a szettben kapható daraboké, így ha korlátozott költségvetéssel dolgozol, ez a lehetőség nem biztos, hogy a legjobb megoldás.

Ezenkívül az egyes darabok megvásárlása időigényesebb lehet, mivel több kutatást és vásárlást kell végezned, hogy megtaláld a jól illeszkedő darabokat. Ha gyors és egyszerű megoldást keresel, egy kültéri bútor szett jobb választás lehet.

Következtetés

A kültéri bútorok kiválasztásakor mind a kültéri bútor szettek, mind az egyes darabok esetében vannak előnyök és hátrányok, amelyeket figyelembe kell venni. Végső soron a legjobb megoldás az egyedi igényeidtől és preferenciáidtól függ. Ha összehangolt megjelenést és egységes ülőalkalmatosságot keresel, akkor a kültéri bútor szett lehet a megfelelő megoldás. Ha inkább az egyedi és személyre szabott megjelenést kedveled, az egyedi darabok jobb választásnak bizonyulhatnak. Bármelyik utat is választod, mindenképpen vedd figyelembe költségvetésed, a rendelkezésre álló helyet és stílus preferenciád, hogy a legjobb döntést hozhasd a kültéri életteredben.