Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Környezetbarát kültéri bútorok: a fenntartható hátsó udvar

2023.05.18 12:26
Környezetbarát kültéri bútorok: a fenntartható hátsó udvar

Ahogyan a társadalom egyre inkább tudatában van a döntéseik környezeti hatásainak, sokan keresik a módját annak, hogy környezetbarát megoldásokat építsenek be a mindennapi életükbe. Az egyik terület, ahol ez egyre fontosabbá válik, a kert, azon belül is a kültéri bútorok.

Szerencsére ma már számos fenntartható lehetőség áll rendelkezésre (például az újrahasznosított műanyag és a bambusz), amelyek segítségével gyönyörű és környezetbarát hátsó udvart lehet kialakítani. Ebben a cikkben a fenntartható kültéri bútorokat vizsgáljuk meg!

Újrahasznosított fa kültéri bútorok

A környezetbarát kültéri bútorok egyik legjobb választásának bizonyul az újrahasznosított fa. Ez egy olyan fa típus, amelyet régi épületekből, bútorokból vagy más forrásokból mentettek ki, és bútorok formájában újrahasznosítottak. Az újrahasznosított fa nemcsak fenntartható, hanem egyedi karakterrel és szépséggel is rendelkezik, ami rusztikus bájt kölcsönözhet a kertednek.

Újrahasznosított műanyag kültéri bútorok

Egy másik nagyszerű lehetőség a környezetbarát kültéri bútorok számára az újrahasznosított műanyag. Ez a fajta bútor a felhasznált műanyaghulladékból, például műanyag palackokból és zacskókból készül. Ezek az anyagok kifejezetten tartósak, könnyen tisztíthatók, valamint számos színben és stílusban is kaphatók.

Bambusz bútorok

A bambusz egy gyorsan növekvő, megújuló nyersanyag, amely kiváló választás lehet kültéri bútorokhoz. Könnyű, mégis erős és ellenáll a víznek, így ideális a kültéri használathoz. A bambusz bútorok másik előnye, hogy trópusi hangulatot kölcsönözhetnek a kertnek, valamint „életük végén” biológiailag lebomlanak.

Ügyelünk arra, hogy a bambusz bútoraink kiváló minőségű forrásokból származzanak!

Újrahasznosított anyagokból készült fémbútorok

Ha jobban kedveled a fémbútorok megjelenését, megfontolhatod, hogy újrahasznosított fémből készült darabokat válassz. Számos gyártó készít újrahasznosított acélból, alumíniumból vagy más fémekből készült kültéri bútorokat, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „új” bútorokhoz. Az ilyen típusú bútorok tartósak, időjárásállóak, valamint támogatják a gyártók anyagcsökkentési igényét.

Organikus anyagok

A kültéri bútorok választásakor ne feledkezz meg a párnákról és a kényelmes takarókról sem. Válassz organikus anyagokból, például pamutból, vászonból vagy gyapjúból készült termékeket. Ezek az anyagok fenntarthatóak és biológiailag semlegesek, nem utolsó sorban hangulatossá tehetik a szabadtéri ülőhelyeket.

Környezetbarát a rattan és a műrattan? 

A rattan környezetbarát bútor anyagnak számít. Ennek oka, hogy rattan egy gyorsan megújuló természeti anyag, ez azt jelenti, hogy gyorsan növekszik és könnyen hozzáférhető. Emellett biológiailag lebomlik és könnyen újrahasznosítható.

A műrattan pedig a környezetbarát alternatívája lehet a természetes rattannak. A természetes rattannal ellentétben, ami növényi rostokból készül, a műrattan szintetikus anyagokból, például polietilénből vagy polipropilénből. A műrattan egyik előnye, hogy romlás nélkül ellenáll az időjárás viszontagságainak. Ez azt jelenti, hogy hosszabb ideig bírja, és kevesebb karbantartást igényel, ami hosszú távon környezetbarátabb lehet.

Ismerd meg a teljes rattan/műrattan termékkínálatunkat!

Ezen kívül a műrattan számos gyártója újrahasznosított anyagokat használ a gyártási folyamat során, ami segít a hulladékok csökkentésében és a környezeti hatások mérséklésében.

A környezetbarát kültéri bútorok kiválasztásával hozzájárulhatsz a környezeti hatások csökkentéséhez és egy gyönyörű, fenntartható hátsó kert kialakításához. Az újrahasznosított fától az újrahasznosított műanyagig számos lehetőség áll rendelkezésedre, így biztosan van olyan stílus, mely megfelelhet a preferált esztétikádnak és a környezettudatos értékeidnek!