Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

A konyhakert titkai – így készül a kültéri konyha

2023.01.31 12:15
A konyhakert titkai – így készül a kültéri konyha

Ebben a cikkben egy átfogó útmutatást adunk a kültéri konyha kialakításához, beleértve a megfelelő készülékek és kültéri bútorok kiválasztását is. És persze az olyan kiegészítő elemeket, mint a világítás és a dekoráció sem hagytuk ki... hiszen mit ér egy kerti konyha, ha nem stílusos és funkcionális?

A kültéri konyha kialakítása nagyszerű módja annak, hogy az élettered kiterjeszd és egy stílusos területet hozz létre a főzéshez és a szórakozáshoz. Akár kis erkélyed van, akár egy hatalmas hátsó udvarod, van néhány kulcsfontosságú dolog, amit mindenképpen figyelembe kell venned!

Mire ügyelj a kültéri konyha tervezésekor?

Először is figyelembe kell venned a rendelkezésedre álló tér méretét és annak az elrendezését. Meg kell győződni arról, hogy elegendő hely van az összes készülék és bútor számára, amit el szeretnél ott helyezni – valamint te és a konyhai vendégeid is kényelmesen fognak itt mozogni. Gondold át, hogyan fogod használni a teret, és milyen funkciókat részesítesz előnyben!

A kültéri konyha elemei

Válassz olyan készülékeket és bútorokat, amelyek tartósak és időjárásállóak. A rozsdamentes acél és az alumínium tökéletes választásnak bizonyulhat, mivel a rozsdamentes anyagok ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Keress UV-védelemmel ellátott szöveteket (párnákat és matracokat), amelyek nem fognak kifakulni az erős napsütés alatt sem!

Kerti kép

Minden a sütéshez és a főzéshez

A készülékek kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy milyen típusú ételek elkészítését preferálod a konyhában. Egy grillsütő szinte biztos, hogy elengedhetetlen lesz, de akár egy pizzasütőt vagy kültéri tűzhelyet is beépíthetsz a kertedbe. Ez mind csak a saját preferenciádon múlik!

Grill kiegészítőinket ITT találod!

A bútor a kert lelke

Egy kültéri konyhának is szüksége lesz bútorokra, így összeírtuk, hogy miket érdemes beszerezni a teljes funkcionalitás érdekében:

  • Kültéri étkezőasztal és székek: Az étkezőasztal és a székek elengedhetetlenek az ételek és az italok elfogyasztásához. Válassz időjárásálló anyagokat, például teakfát, rattant vagy alumíniumot – mivel ezek biztosan sokáig kitartanak majd.

  • Kültéri kanapé és fotel: A kültéri kanapé (vagy akár egy teljes garnitúra) és a fotel gondoskodik mindenki kényelméről. Itt nyugodtan pihenhetsz és élvezheted a téged körülölelő természetet.

  • Tűzrakó vagy hősugárzó: Legyen akár tél, esetleg egy hideg nyári este, egy tűzrakó körül vagy egy hősugárzó társaságában szinte sosem fogsz megfázni. És persze ez nem csak meleget, hanem nagyon jó hangulatot is biztosít! Kínálatunkban többféle stílus közül válogathatsz!

Dekoráció és világítás

Ahhoz, hogy a kültéri kerti konyha ne tűnjön idegennek és hidegnek, ridegnek, nagyon fontos, hogy számodra kedves és stílusos dekorációkkal egészítsd ki. Ilyenek lehetnek a LED fényfüzérek a lámpások, a kaspós virág, egy kisebb szobor... vagy bármi, aminek örülsz!

Végül pedig ne feledkezz meg a biztonságról sem. Jó ötlet, ha van a közelben egy tűzoltó készülék és egy füstérzékelő.

Összefoglalva, egy kültéri konyha kialakítása nagyszerű módja annak, hogy bővítsd az élettered, és egy funkcionális és stílusos területet hozz létre a főzéshez és a szórakozáshoz. A megfelelő tervezéssel és a megfelelő anyagok kiválasztásával olyan kültéri konyhát hozhatsz létre, amely tökéletes hely lesz a családi étkezésekhez és a vendégek szórakoztatásához.