Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

A tökéletes állatbarát kerti bútor kiválasztása

2022.09.08 12:30
A tökéletes állatbarát kerti bútor kiválasztása

A szabadtéri kerttel rendelkező otthonok rengeteg előnnyel járnak. Helyt adnak a pihenéshez, a kert virágokkal teli beültetéséhez és a négylábú barátainknak is hatalmas teret nyújtanak a játszáshoz. Fontos szempont, hogy olyan udvart biztosítsunk a pajtásainknak, amelyet az egész család élvezhet. Cikkünkben megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy kutya és macskabarát kültéri kerti bútor.

Milyen anyagból legyen a kerti bútor?

Bútor vásárlás előtt teljes körű ismeretekkel kell rendelkeznünk arról, hogy a szőrös kisbarátaink hogyan fognak kölcsönhatásba lépni az új szerzeményeinkkel. Ha van egy kutyánk, aki szeret mindent megrágni, vagy egy macskánk, aki mindenhol kaparófát keres, esetleg a kutya a sárban való hempergés után a kanapé mellett rázza ki magát, akkor bizony nem választhatunk akármilyen kültéri bútort.

Szakadás és karcolásálló, illetve könnyen tisztítható bútor

A bútorok megtekintésekor győződj meg arról, hogy azok a kisállatok számára biztonságosak. Bár lehet, hogy tetszik egy bizonyos anyag, gondolnod kell arra is, hogy a kedvenceid karmai kárt okozhatnak-e benne. Azt is ellenőrizd, hogy az esetleges karcolások és a szakadások feltűnők lesznek-e rajta.

Válassz tartós és könnyen tisztítható bútorokat, ami nyugodtan lehet szövettel is borítva. A hangulatos kültéri bútorok jellemzően kényelmes párnával és ülésekkel rendelkeznek. Ha vannak háziállataink, akkor nem meglepő, hogy ezek az anyagok idővel valószínűleg találkozni fognak a szőrnek, a piszoknak és a nyálnak a keverékével. Ráadásul egy bili baleset is komoly rendetlenséget okozhat a szép teraszbútorokon. Ha szövet ülőgarnitúrán és széken gondolkozol, győződj meg róla, hogy a huzat levehető. A háziállatok szőre, a sár és egyéb szennyeződések gépi mosással könnyen eltávolíthatók, így az anyag tisztán tartható.  A legjobb anyag ehhez a szintetikus szövet.

(Ha a párnák belsejében lévő párnázat megsérül egy incidens miatt, akkor sem kell aggódni. Megtarthatod a stílusos huzatokat, és egyszerűen csak vásárolj hozzá egy pótpárnát.)

A három legjobb anyag a kerti bútor esetében:

  • Műrattan, rattan (fonott bútorok): tartós anyag és hihetetlen könnyen tisztítható. Kisebb szennyeződés esetén elegendő vízzel lemosni. A kicsit mélyebb tisztításhoz használj meleg és szappanos vizet. A műgyanta nem karcolódik könnyen, ami újabb bónusz a háziállat tulajdonosok számára.

Válassz egy klasszikus műrattan kerti ülőgarnitúrát, és kerüld el a kellemetlenségeket. A Tinto szürke garnitúrája kisállat-biztos megoldás.

  • Fém: az alumínium és a vas két nagyszerű választás a kültéri bútorok esetén. Nagy teherbírásúak, szinte elpusztíthatatlanok, nehezen karcolódnak és hosszú életűek. A rozsdától való védelem esetében évente viaszozd a bútor keretét.

A Massimo kerti ülőgarnitúra fémvázas kialakításával, és poliészter huzatával modern, stílusos és háziállat barát bútor kombináció.

  • Fa: a fabútor egy tartós megoldás, amennyiben a háziállatok nem hajlamosak a karmolásra vagy a rágásra. Egyéb esetekben ez kellemetlen nyomokat és karcolásokat hagy, amiket szinte lehetetlen megjavítani. A karbantartáshoz használj festéket és lakkot, hogy megvédd a fát az idő múlásával bekövetkező fakulástól.

Válassz favázas ülőgarnitúrát ellenálló trópusú akácfa vázzal, ami az egyik legerősebb faanyag a kültéri bútorok esetében!

Válogass ülőgarnitúráink közül, vagy állítsd össze saját magad a kert berendezését a székeink, asztalaink és kerti kanapéink hatalmas választékából!