Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Mikor és hol érdemes összecsukható székeket használni?

2022.07.03 09:54
Mikor és hol érdemes összecsukható székeket használni?

A különböző kerti székek kapcsán elmondható, hogy mindegyik más-más tulajdonsággal rendelkezik. Vannak pihenésre, étkezésre alkalmas változatok, de léteznek összecsukható székek is, amelyek sokszor tudnak jól jönni, ha társaságot várunk, esetleg kis erkéllyel rendelkezünk. A rakásolható változat szintén megoldás lehet, de azok is több helyet foglalnak, mint az előbb említettek. Lássuk, hogy mikor és hol érdemes összecsukható kerti székeket használni!

Nagy terasz vagy kis erkély?

A webáruházunk kínálatában minden helyre találhat megfelelő kerti széket, így emiatt nem szükséges aggódni. Tudni kell viszont, hogy mekkora a rendelkezésre álló hely, hol és mire használná azokat! 

Nem mindegy ugyanis, hogy karfával rendelkező, magas háttámlás, esetleg összecsukható székben gondolkodik, hiszen mindegyiknek más a fő funkciója. Egy kicsi erkély esetében fontos a helytakarékosság, ami a bútorok típusára is kiterjed. A legtöbb kültéri darab szélessége általában 40 és 70 cm között van, így ezekre a helyekre ajánlatosabb a kisebbekben gondolkodni. 

Egy nagyobb terasz esetében azonban szóba jöhetnek a nagyobb székek, de itt sem árt néhány darabot pluszban tartani, ha vendég érkezne a házhoz. Erre remek megoldást nyújtanak ezek a kis helyet foglaló ülőkék, amiket ha éppen nem használ, akkor nyugodtan el tud rejteni a kíváncsi szemek elől. 

Ülőhelynek sokan választják még a kerti padokat, azonban mindig vegye figyelembe, hogy itt is, valamint a székek esetében is érvényes a szabály, hogy legalább 15 cm távolság legyen a kettő között! Ez garantáltan kényelmes használatot tesz lehetővé. 

Magas vagy alacsony legyen a háttámla az összecsukható székek esetében?

Egyéni preferencia, hogy ki melyiket szereti, de szerencsére az összecsukható székek között is találni mind a kettő típusból. Ha szereti élvezni a grillezős estéket a családdal, akkor nem árt a kényelemre törekedni. A magas háttámla mindig megfelelő támogatást nyújt, ráadásul megvédi a használóját a hidegtől is, hiszen sokkal kevésbé éri az embert az erősebb szél. 

Fontos azonban ezek között a minőség! A különböző alapanyagok tulajdonságai változóak, azonban a Nardi Darsena kerti szék biztosan megállja a helyét a teraszon. A polipropilénből gyártott karfával ellátott modell háttámlája négy pozícióba állítható, így igazán kényelmessé varázsolható a család bármely tagja számára. 

Ezt a darabot hosszú távra tervezték, így ellenáll az UV-sugárzásnak, de az eső sem tesz benne kárt. A csúszásgátló talp pedig gondoskodik arról, hogy az ülőke ne csússzon ki senki alól.

Huzatok és párnák kiegészítőként

Ha sikerült megtalálni a megfelelő típust, akkor semmiképpen nem szabad megfeledkezni a kültéri bútorok védelméről sem. Bár a legtöbb nálunk kapható típus jól tűri az esőt, a szelet és a meleget egyaránt, nem árt, ha minél jobban megóvja azt, így sokkal tovább bírja majd a strapát. 

Amennyiben tehát használat után kint hagyná a szabadban, jó azt letakarni egy huzattal vagy ponyvával, így kevésbé sérül, ráadásul meghosszabbítja a bútor élettartamát. A használatának nagy előnye, hogy így sokkal kevesebb időt kell tölteni a székek tisztításával, ápolásával.

A maximális kényelem érdekében pedig ne feledkezzen meg a párnákról sem! Ahhoz, hogy egy kültéri szék igazán komfortos legyen, fontos, hogy mindig legyen kéznél egy kültéri tárolóban pár darab puha párna. Ezek a kiegészítők gondoskodnak a meleg és puha ülőfelületről, pár plédet hozzátéve pedig még egy tavaszi vagy őszi estén is kint tud étkezni a család.