Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Zöld Oázis: Hogyan illeszkedjenek a kültéri bútorok a kerti növényzethez?

2023.07.06 11:34
Zöld Oázis: Hogyan illeszkedjenek a kültéri bútorok a kerti növényzethez?

Egy jól megtervezett kert nem csupán közelebb áll a természethez, hanem egy tökéletes hely is lehet a pihenéshez és a szabadidős tevékenységekhez. A megfelelő kültéri bútorok nagyban hozzájárulhatnak ehhez az atmoszférához, ugyanakkor harmonizálniuk kell a kerti növényzettel is. De hogyan tudjuk ezt a harmóniát megteremteni? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legfontosabb szempontokat a kültéri bútorok és a kerti növényzet összhangjának megteremtése érdekében.

A természetes anyagok kiválasztása

Ha szeretnénk, hogy a kültéri bútoraink jól illeszkedjenek a kerti növényzethez, fontos lehet a természetes anyagok alkalmazása és felhasználása. A fa, rattan vagy kőből készült bútorok remekül illeszkednek a kerti környezethez, és természetes megjelenésükkel tovább erősítik a zöld oázis érzetét.


A természetes anyagok felhasználásával természetközeli megjelenést érhetünk el. Ez nemcsak esztétikus, hanem környezetbarát. A Jacky kerti karosszék szinte tökéletes választás.

A színek harmonizálása

A színek harmóniáját szem előtt tartva válasszuk ki a kültéri bútorainkat. A földszínek, mint a barna, bézs vagy zöld árnyalatok, jól illeszkednek a természetes környezethez, ugyanakkor kontrasztot is teremthetünk élénkebb színekkel, mint például a türkiz vagy a sárga. Fontos, hogy a színpaletta harmonizáljon a kerti növényekkel.

A kerti asztalok vásárlása során az asztallap színének kiválasztása kulcsfontosságú.

A stílusok összehangolása

Az összhang megteremtése nem csak a színekről és anyagokról szól. Az is fontos, hogy a bútorok stílusa jól illeszkedjen a kert stílusához. Ha például természetközeli, rusztikus kertünk van, akkor a természetes anyagokból készült, egyszerűbb stílusú bútorok lehetnek a legjobb választások. Ezzel szemben, ha modern, geometrikus formájú növényekkel tarkított kertünk van, akkor a minimalista, letisztult vonalú bútorok illeszkedhetnek hozzá a legjobban.

A kert méretének figyelembevétele

Az ideális kültéri bútorok kiválasztásánál nagyon fontos a kert méretének figyelembevétele. Egy kis kertben a kompakt, egyszerűbb kialakítású bútorok lehetnek a legjobb választások, míg egy tágasabb kertben több és nagyobb bútor is elfér anélkül, hogy zsúfoltnak hatást keltene.

Különböző méretű kerti kanapéink között biztosan megtalálod a tökéletesen illő darabot a kertedbe!

A bútorok elhelyezése

A kültéri bútorok elhelyezése nagymértékben befolyásolhatja a kert hangulatát és funkcionalitását. Fontos, hogy a bútorok ne akadályozzák a növények növekedését. Bizonyosodjon meg róla, hogy a bútorok nem takarnak el fontos növényeket, és ne helyezd őket olyan területre, ahol a gyökerek károsodhatnak. Az utak mentén, a fa árnyékában vagy a kert központi részén elhelyezett bútorok ideálisak lehetnek. Az északi és keleti oldalak általában árnyékosabbak, míg a déli és nyugati oldalak naposabbak. Ezt érdemes figyelembe venni a bútorok elhelyezésekor.

Összefoglalva, a kültéri bútorok és a kerti növényzet összhangjának megteremtése nem csak esztétikai kérdés, hanem hozzájárul a kert élvezeti értékének növeléséhez is. A fent említett szempontokat figyelembe véve mindenki képes lehet a saját zöld oázisát megteremteni otthonában.