Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Miért érdemes kerti étkezőt kialakítani?

2022.04.28 07:28
Miért érdemes kerti étkezőt kialakítani?

Ahogy megérkezik a tavasz, úgy töltünk egyre több időt a szabadban. Ilyenkor azonban sokszor szomorúan nézzük, hogy mennyire színtelen és lehangoló a kert, hiszen se virág, se dekoráció, se kerti étkező. Pedig sokszor egy egyszerű asztal is sokat segíthet abban, hogy szívesen menjünk ki a levegőre, és ott fogyasszuk el a reggeli kávénkat. 

De miért érdemes ilyen részt kialakítani, miben gondolkodjunk, ha erre van szükségünk? Cikkünkből megtudhatja, hogy miért jó választás a kerti étkező!

Tavaszi indulás

Biztosan Ön is vágyik egy csodálatos teraszra, egy olyan pihenőhelyre, ahol kiengedheti a gőzt, ahol kipihenheti a fáradalmakat. Ehhez a legjobb megoldás olyan kerti bútorokat vásárolni, amelyekben feltöltődhet, kényelmesen kikapcsolódhat, akár olvashat is. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tökéletes terasz nem a kinézetén múlik, hanem lényeges szempont a kellékek minősége, hiszen a szabad levegőn rengeteg hatás érheti a kiegészítőket. 

A webáruházunkban kapható berendezések azonban ellenállnak az esőnek, a szélnek, a napsugaraknak, a legtöbb típust akár télre is kint lehet hagyni. Nem érdemes tehát olcsót vásárolni, hiszen ebben az esetben sokszor több a kár, mint a haszon. 

Egy prémium modell ugyanis évekig szolgálhatja a család kényelmét, így ha már befektet egy remek bútorba, akkor nem árt alaposan körbejárnia ezt a témát.

A kerti étkező kialakítása

Egy kerti étkezőre mindenkinek szüksége van, főleg akkor, ha nagy a család vagy sok a vendég, esetleg szeretnek kint sütni és főzni. Persze nem elhanyagolható szempont a tisztíthatóság sem, hiszen valljuk be, a kültéri bútorok nagy része állandóan koszolódik. 

A szálló por, az eső, a szél hatással van a felületekre, így a legjobb, ha olyan étkezőt sikerül választani, amit könnyen karban lehet tartani. Ha nem szeretne sok időt tölteni azzal, hogy törölget, akkor megoldást jelenthetnek a kinti garnitúrák.

Ott van például a nagyon kedvelt Ibiza étkezőszettünk, amely egy szürke színű, 8 férőhelyes, asztallal ellátott változat. Mind a szék, mint pedig a hozzá tartozó asztal port-szórt alumíniumból áll, míg utóbbinak a felülete alumínium, addig az karosszékekhez textilt használtak. Ennek köszönhetően elegendő lehet egy rongy, esetleg egy slag a termék tisztításához.

Amennyiben ennél is nagyobb és elegánsabb kerti bútorra van szüksége, abban az esetben szóba jöhet az Emilia négyrészes kültéri összeállítás. Ez tartalmaz étkezőasztalt, sarokpadot, illetve kettő széket, amelyeket a gyártó alumíniumvázzal és szürke párnákkal látott el. Nagy előnye, hogy szükség esetén további székeket rendelhet hozzá, így tulajdonképpen bármekkora társaságot képes lesz vele fogadni.

Mire érdemes figyelni a választás során?

A már említett tartósság és könnyű tisztíthatóság mellett fontos szempont a további karbantartás, hiszen például a fát rendszeresen ápolni szükséges. A nálunk megvásárolható modellek nagy része port-szórt alumíniumból készültek, illetve rattan típusok, így ezek esetében erre nem lesz szükség. 

Emellett lényeges lehet a tárolás is, hiszen míg egy nagyobb bútort nehezebben tesz el a téli időszakra, addig egy összecsukható változat esetében ez nem okoz problémát. Szerencsére a webáruházunk termékeinél ez nem lehet gond, hiszen a legtöbb garnitúrát nem kell “eltenni” a hidegebb hónapokra. 

Ha pedig szeretné, hogy az összhatás teljes legyen, szerezzen be a kerti bútorhoz árnyékolót, amely nagy segítséget jelenthet a forró nyári napokon vagy a csepergő eső esetén.