Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Kerti pad? Naná! Íme a kiválasztási útmutató!

2022.12.17 09:30
Kerti pad? Naná! Íme a kiválasztási útmutató!

Egyetemes igazság, hogy a kerti pad télen és nyáron is kiváló bútordarab. Amikor beköszönt a jó idő, nincs is kellemesebb érzés, mint kiülni és élvezni a napsütést. Ám hideg időben sem válik jelentéktelen bútorrá a kerti pad, hiszen egy meleg takaró és egy finom forró csoki társaságában igazán értékes beszélgetések születhetnek rajta.

Íme minden, amit a kerti padok világáról tudni szerettél volna, valamint segítünk kiválasztani a megfelelő bútordarabot is!

Amit a kerti padról tudni kell!

A kerti és terasz bútorokkal együtt a kerti pad az autentikus kültéri bútorok részét képezi. Ennek a vásárlása nem csak arról szól, hogy eldöntsük: háttámlás vagy anélküli változatba ruházzunk-e be, mivel ennél sokkal többről van szó. A kerti pad egy kifejezetten hasznos és multifunkciós darab.

Mit kell figyelembe venni a kerti pad kiválasztása során?

            Mennyi hely áll rendelkezésre?

Az első lépés az, hogy felmérjük, mekkora hely áll rendelkezésünkre a kertben, vagy a teraszon. Még akkor is, ha nincs sok helyed, (például egy kis erkély esetén) akkor is számos lehetőség közül válogathatsz!

            Milyen stílusa legyen a kerti padnak?

Ha már van egy-két kerti bútorod, akkor érdemes olyan padot választani, amivel a berendezés (ugyanúgy, mint a nappaliban, a hálószobában, vagy a konyha esetében) összhangba kerül.

A szürke és az alumínium, a fa és a pasztellszínek harmonikus kombinációt alkotnak, míg a fekete szín szinte bármivel könnyen párosítható.

A kerti bútorok anyagai

Függetlenül attól, hogy milyen modell mellett döntesz, és ezt milyen stílus jellemzi majd, fontos figyelmet fordítani a kerti pad anyagára és ellenálló képességére is. E tekintetben tanácsoljuk, hogy kerüld az olcsó, alacsony minőségű anyagokból készült bútorok vásárlását – mivel gyorsan tönkremennek, ami szükségessé teszi a cseréjüket, ez pedig tovább növeli a költségeket. Kínálatunkban kizárólag minőségi bútorokkal találkozhatsz!

Kerti fapadok

A fa egy nagyszerű anyag, amely kifejezhetetlen melegséget kölcsönöz minden berendezési elemnek. A fából készült kerti padok kétségtelenül a legelterjedtebbek és kényelmi szempontból is a legsikeresebbek. A minőségük biztosításához ellenálló nyersanyagokat használnak, ami az időjárás és a légköri tényezők hatásával szemben is felveszi a harcot. A szépségük megóvása érdekében az olajozás, a festés és a csiszolás elengedhetetlen feladat.

Válassz szövet ülőfelületű akácfa padot, ami nem csak kényelmes, hanem stílusos is egyaránt!

Cement és kőpadok

A kőből és cementből készült padok előnye, hogy rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek, hátrányuk azonban a bútor szinte lehetetlen mozgatása. A kényelme pedig biztosan alacsonyabb lesz, mint a fa vagy más típusú anyagok esetében. Ez persze párnázással ellensúlyozható. Nem mellesleg stílusosan illeszkednek a klasszikus és a történelmi kertekbe.

Műanyag kerti padok

Az esztétika és a praktikum kéz a kézben jár a műanyag kerti pad esetében – illetve pénztárcabarát megoldást is jelentenek. Időjárásálló és minőségi anyag, így viszonylag kevés karbantartást igényel. Könnyűek, így a kert átrendezése sem fog gondot okozni, valamint fantasztikus színválasztékok állnak a kínálatunkban rendelkezésre!

Válassz háttámlás műanyag padot, ami nem csak rakásolható, hanem kényelmes is!

Fém kerti pad

A fém kiváló választás tartósság és ár szempontjából. A fém padok nem igényelnek annyi törődést, mégis olyan kényelmesek, mint egy fa vagy akár egy műanyag. Közel 50-60 évig, vagy még tovább is kitartanak, valamint látható kopás sem keletkezik rajtuk – a fa társaikkal ellentétben. Stílusukat tekintve mind a klasszikus, mind pedig a modern kertben könnyűszerrel megállják a helyüket.

Válassz stílusos fém padot, amit akár az étkezőasztalok körül is elhelyezhetsz!

 

Tippek

  • Az időjárásálló párnák mesésen feldobják a kültéri pad megjelenését! Cserélgesd őket az évszakok változásával!
  • A kültéri párnákat meleg vízzel és szappannal tisztítsd.
  • A kerti padok elhelyezésekor a legjobb, ha az ülőfelület alá kemény alátétet vagy kavicsot helyezünk. Így a rendszeres használat nem koptatja a gyepet.
  • Válassz kerti asztalt a kerti pad mellé, ahova a kedvenc limonádéd és könyved is lerakhatod.

Kellemes vásárlást és nézelődést kívánunk!