Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

Mire, hogyan használhatóak a pergolaárnyékolók?

2022.07.02 09:05
Mire, hogyan használhatóak a pergolaárnyékolók?

A pergolaárnyékolók az árnyékolástechnika területén jelenleg az egyik leginnovatívabb megoldás, amit egyre többen választanak otthonra. Ennek a legfőbb oka, hogy majdnem olyan, mint egy épített terasz, azonban sokkal kisebb felfordulással jár az összeszerelése.

A működése hasonló, mint a hagyományos tetőké, hiszen megóvja a kerti bútort és az egyéb felszereléseket az időjárási viszontagságoktól. De vajon mire, hogyan használhatóak a pergolaárnyékolók? Ebben a cikkben mindent elmondunk róla, amit érdemes tudni.

Az árnyékolás fontossága

Amikor a nyári melegben az ember ki szeretne menni a friss levegőre, hogy egy kicsit kikapcsolódjon, akkor nagyon oda kell figyelni a káros napsugarak hatásaira! Nemcsak ránk van azonban hatással az UV-sugárzás, hanem a kerti bútorainkra, a kint tárolt garnitúrára, étkezőasztalra és a párnákra egyaránt. 

Éppen ezért fontos, hogy megfelelően árnyékolja a teraszt, megóvja az ott található berendezéseket. A kültéri bútorokat kínáló webáruházunkban kapható árnyékolóknak köszönhetően azonban gyorsan és hatékonyan húzhat fel napvitorlát vagy pergolát. 

Ezek a termékek lehetőséget adnak arra, hogy megóvja a modern bútorokat, hogy egy magasabb szintre emelje az otthon megjelenését. Fontos azonban, hogy mielőtt kiválasztja a megfelelőt, gondolja át alaposan, hogy milyen lehetőségei vannak azt felállítani! Nem árt megismerni ugyanis a kültéri napernyők legfőbb tulajdonságait. 

Mire használható a pergolaárnyékoló? 

Amikor a terasz teljes lefedéséről, annak árnyékolásáról van szó, akkor az emberek általában azonnal a féltetőre gondolnak. Ezt a legtöbben cseréppel vagy cserepes lemezzel vonják be, ami amellett, hogy hatásos, tartós módszernek is számít. Manapság azonban modernebb megoldás egy alternatíva, amely megfelelő anyagból készült, megóvja a kerti bútorokat, ugyanúgy, ahogy a féltető tenné. 

A pergolaárnyékoló legnagyobb előnye, hogy mozgatható, így ha bármikor úgy dönt, hogy máshol van rá szükség, egyszerűen át tudja azt helyezni egyik helyről a másikra. A felület helyzetét tehát szabadon változtathatja, ami nagy előny például a sötétebb téli időszakban. 

Nincs útban, nem vonja el a fényt sem a szobából, sem a teraszról. Ebben az időszakban ugyanis nem sok szükség van az árnyékolásra, sokkal jobban örül valószínűleg annak, hogy legalább egy kisebb mennyiségű természetes fényt lát. 

A pergolaárnyékolók palettája

A webáruházunkban kapható Lola kerti árnyékoló kiválóan alkalmas arra, hogy megóvja a kerti ülőgarnitúrát és az étkezőasztalt a székekkel együtt. A fémből készült szerkezete rendkívül erős, szilárd, így ellenáll minden időjárási viszontagságnak.

Ez a modell 300x300x260-as mérettel rendelkezik, míg a tartólábak szélessége 4,8 cm. Nagy előnye a 8 tartó bordacső, amely megerősíti a tetőszerkezetet. A termék poliészterből, a váz pedig porfestett acélból készült, így tartós megoldásnak bizonyul az Ön kertjében is. A színének köszönhetően bárhol remekül mutat, hiszen a hagyományos világosszürke és a faszénszürke amúgy is nagy divat manapság. 

Amikor pergolaárnyékolót vásárolna, mindenképpen vegye figyelembe a rendelkezésre álló helyet! Nem mindegy, hogy mekkora teraszra vagy udvarra szeretne bezsúfolni egy 3x3-as típust. A legtöbb családi háznál azonban kényelmesen elférhet a Lola kerti árnyékoló, aminek köszönhetően végre kiélvezheti a nyarat a szabad levegőn. Az árnyékolás nemcsak az UV-sugaraktól védi meg Önt és a berendezéseit, hanem az esőtől is, hiszen ellenáll még az extrém időjárásnak is.