Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Blog | Kültéributorok.hu

BARKÁCSOLJ FILLÉREKBŐL ÖTLETES KERTI KIEGÉSZÍTŐKET!

2021.11.18 12:03
BARKÁCSOLJ FILLÉREKBŐL ÖTLETES KERTI KIEGÉSZÍTŐKET!

Idén nyáron végre feldobnád a kerted valami újdonsággal vagy szuper egyedi, saját kivitelezésű ötlettel? Ráadásul pénztárca kímélően. Lássuk, hogyan úszhatod meg ezt a legolcsóbban, miközben kihozod a maximumot a kültéri placcból! 

 

Az év legpezsgőbb időszaka a nyár, amikor mondhatni szó szerint ki lehet költözni a kertbe, tenni-venni, lazulni, kertészkedni, szépíteni a környezetet, élvezni a jó időt, jókat sütni-főzni, enni-inni, és még sorolhatnám. A kert ugyanis az az élettér, amit mindig lehet csinosítani, kipofozni, átvariálni, új bútorokkal berendezni, szebbé, kényelmesebbé alakítani. Tavasszal mindenki kipakolja a tavalyi vagy az évek óta használatban lévő kerti szettjét, - pénztárcától függően – a műanyag, rattan vagy fa asztalokat székekkel. Helyére kerül a napernyő, a nyugágyak és a hintaágy. Évről-évre persze be kell iktatni egy-egy napégette, leamortizálódott vagy törött bútor cseréjét, de a felállás sok kertes házban ennyiben ki is merül. 

Szerszámot, de milyet?

Ahhoz, hogy felturbózd a látványt kisebb-nagyobb kiegészítőkkel, kreatív elemekkel, nem kell sok, csak a fantáziád vagy némi ötletgyűjtés és hulladék anyag. És természetesen szerszámok! Méghozzá jó minőségűek, amiknek sokáig hasznát veheted. Szerszámok esetében sosem szabad elkövetni azt a hibát, hogy olcsón vásárolsz gagyi, rossz minőséget, mert kidobott pénz és rettentő bosszantó is, ha pont munka közben ér a balszerencse, hogy eltörik, elromlik a célszerszám, ami életveszélyes is lehet. 

A hulladék kincset ér!

A régi, kopott, ósdi, selejt és hulladék anyagok újrahasznosításának virágkorát éljük. Mindent fel lehet használni valamire felkiáltással. Ha fával szeretnél dolgozni, tökéletesek erre a célra a lomkamrában vagy a padláson heverő lécek, deszkák, porosodó bútorok is. A régi szekrények fogantyúit se dobd ki, ötletesen felhasználhatod azokat is dekorelemként. De a bolhapiacon is kincsekbe lehet botlani, ha szerencséd van - kis alkudozás után - fillérekért. 

A másik szuper anyag a raklap, minden mennyiségben. Olcsó, időtálló, könnyen hozzá lehet jutni, és millióféleképpen variálható, átszabható. Kül-és beltérben is hódít bútorként és dekorációs elemként is. A virágládától a kerti szerszámtartón át a bárpultig és a madáretetőig rengeteg módon feldobhatod vele kerted hangulatát. A kültéri ülőgarnitúra mögé tervezett egyszerűbb élőfal is nagyon különleges és némi szerelés után könnyen kivitelezhető kerti díszlet raklapból.  

Ezek a kiegészítők nemcsak szépek, de praktikusak is, a felhasznált hulladék anyag új értelmet nyer, funkciójukat tekintve pedig hasznos és újhullámos, trendi kiegészítőkkel gazdagíthatod udvarodat.