Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 409 51 43

Cserepek, virágtartók

A cserepek és a virágtartók minden kert, erkély, balkon és személyes szabadtéri tér elengedhetetlen részét képezik. Gyönyörű lehetőséget biztosítanak a növények és a virágok elültetéséhez, és még arra is felhasználhatók, hogy egységes design témát hozz létre a kertedben. Cserepeink és virágtartóink kollekciójában különböző méretek és stílusok széles skálája közül válogathatsz.


13termék 113

A cserép és a virágtartó anyagválasztéka

Az anyagot illetően számos lehetőség közül választhatsz, mint például a műrattan, a polietilén, a fa, a fém és műanyag. 

  • A műrattan fonott cserép klasszikus választás a mediterrán stílusú kertek, valamint a kaktuszok és az örökzöldek számára.
  • A műanyag cserepeink számos színben és stílusban kaphatók, és tökéletesek beltéri vagy kültéri használatra egyaránt. Ezek az ültetőedények könnyűek, tartósak és könnyen mozgathatók, így ideálisak kis kertekbe vagy teraszokra.
  • A fa ültetőedények nagyszerű módjai annak, hogy természetes megjelenést kölcsönözz a kertednek, 
  • míg a fém ültetőedények modern jelleget csempésznek be még a legkisebb térbe is.

A cserép és a virágtartó méretválasztéka

A virágcserepek és ültetőedények mérete legalább ugyanolyan fontos, mint az anyaguk. 

Kínálatunkban találhatók kis méretű cserepek, amelyek tökéletesek a fűszernövényeknek és apróbb virágok számára, közepes méretű cserepek, melyek ideálisak a legtöbb virág és kisebb cserjék számára, valamint nagy méretű cserepek, amelyek alkalmasak kisebb fák, cserjék és nagyobb növények elültetésére is. Vannak függő növénytartóink is, amelyeket főleg az erkélyekre és a teraszokra ajánlunk

A cserép és a virágtartó karbantartása

A virágcserép és virágtartó ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy azok jól nézzenek ki, és a növények is szépen, egészségesen fejlődjenek benne. A szükséges ápolás típusa a cserepek és virágtartók anyagától, valamint a termesztett növényektől is függ.

A fém virágtartók rozsdásodhatnak, ha nedves időben kint hagyod őket. Ennek megelőzése érdekében száraz helyen kell tárolni, vagy vízálló ponyvával kell letakarni, amikor nincsenek használatban.

A műanyag cserepek a legkönnyebben ápolhatók: egy nedves ruhával egyszerűen tisztíthatók.

Ami a növényeket illeti, fontos, hogy a kerted nap fényének és árnyékának megfelelő növényeket válassz. A túlöntözés és a víz alá helyezés káros lehet a növények számára. Az elhalt vagy a sárguló leveleket mindenképpen el kell távolítani, hogy elősegítsd az egészséges növekedést.

Emellett fontos, hogy rendszeresen trágyázd a növényeket, mivel ez biztosítja számukra a virágzáshoz szükséges tápanyagokat. A talaj tetejére mulcsot is tehetsz, hogy segítsd megtartani a nedvességet, ez pedig elnyomja a gyomokat.

A virágcserepek és a virágtartók gondozása viszonylag egyszerű, amennyiben hajlandó vagy időt és energiát áldozni rá. Megfelelő gondoskodással a cserepek és virágtartók sok szezonon át kitartanak, és gyönyörű növényekkel, virágokkal örvendeztetnek meg téged!

Ne feledkezz meg a virágcserép tálcájáról sem!

A virágcseréphez tartozó tálka vagy „csészealj” nem csak a termék esztétikáját növeli, hanem megvédi növényt. Az öntözések során a víz nem folyik el, ezzel tovább táplálja a növénytalajt, valamint meggátolja, hogy alulról gombák, baktériumok és kártevők támadják meg a virágot.

Összességében a virágcserepek és a virágtartók kollekciója remek módja annak, hogy stílusosabbá és karakteresebbé tedd a kerted. Akár hagyományos, akár kortárs dizájnt keresel, nálunk mindig van valami, ami megfelelhet az igényeidnek!